Понеделник, 01 Юни 2020

Вторник, 27 Август 2019 20:35

Нанков към Свиленски: Георги бре чети, Георги не чете и говори неистини

Зам.-министърът на регионалното развитие и строителството Николай Нанков свика извънреден брифинг, за да отговори на зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски

Асфалт не се яде, но се краде, каза Свиленски пред медиите в червената централа по повод на строителството и ремонтите на пътища.

"Длъжни сме да отговорим на поредната доза спекулации, манипулации, внушения и лъжи на политическата партия, която преди няколко часа даде пресконференция по една тема, по която нейните експерти нищо не разбират. Георги Свиленски пита къде се возя - возя се там, защото съм поканен и имам какво да отчета. Той не е поканен, защото няма какво да каже и какво да отчете. Какъвто е председател на предизборния щаб, такъв е и експерт по пътища и строително инженерство", каза Нанков още в началото на пресконференцията, цитиран от Novini.bg.

"БСП спекулират с факти и данни. АПИ никога не е отказвала достъп до информация, а напротив - в рамките на цял месец на БСП се предоставя възможност да се запознаят с купищата и тоновете строителна документация за пътищата, за които те искат да се извърши проверка. При колегите явно липсва експертиза. Ние ги попитахме кои експерти ще проверяват документите и в коя лаборатория ще се извърши проверката - отговори не получихме.

Нека Свиленски да дойде да чете и да се запознае с информацията. Тук ще перефразирам една известна поговорка - Георги бре чети, Георги не чете и говори нелепици и глупости. За Своге има обвиняеми и вероятно делото ще стартира. По повод твърденията му, че асфалт не се яде, но се краде ще кажа, че всички помнят какво се случи през периода на тяхното управление - след 2007 година по време на тройната коалиция, когато започнаха да идват първите европейски средства.

Бойко Борисов спря договорите, които оскъпяваха адски много строежа на пътищата. Ще ви предоставя и нужните документи за това. Нека Свиленски чете, че много информация му дойде и говори неверни неща. Пак ще повторя АПИ никога не е отказвала информация", категоричен бе Николай Нанков.

"Не трябва да се използва името на АПИ за неверни внушения. Ние сме предоставили информацията на депутатите на БСП. Осигурен е пълен достъп до всички документи. Никой не дойде да се запознае с информацията и ние почувствахме една подигравка с нас, защото се изискваше адски много труд, за да подготвим документацията. Беше използван абсолютно ненужно един огромен ресурс на АПИ. Ако те искат отново да се запознаят с информацията, да го направят по надлежния ред и тя ще им бъде предоставена", добави от своя страна инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на АПИ.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар