Петък, 07 Август 2020

Петък, 27 Септември 2019 11:35

Лавров и Кисинджър са обсъдили перспективите за развитие на руско-американските отношения

Отбелязва се, че страните са разгледали и някои актуални въпроси от международния дневен ред

Руският министър на външните работи на Русия Сергей Лавров е обсъдил състоянието на руско-американските отношения и перспективите за тяхното развитие с бившия помощник на президента на САЩ по национална сигурност и държавен секретар Хенри Кисинджър в рамките на 74-тата сесия на Общото събрание на ООН. Това се съобщава в петък на фейсбук страницата на руското външно министерство (facebook.com/MIDRussia), съобщава ТАСС.

„На 26 септември в Ню Йорк в рамките на работата на 74-тата сесия на Общото събрание на ООН министърът на външните работи на Руската Федерация С. В. Лавров е посетил бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър. Те са обсъдили текущото състояние и перспективите за развитие на руско-американските отношения“, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че страните са разгледали и някои актуални въпроси от международния дневен ред.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Хенри Кисинджър е американски политик и държавник. Той е съветник на президента на САЩ по национална сигурност (1969-1975) и държавен секретар на САЩ (1973-1977). През 1973 г. получава Нобеловата награда за мир за завършване на парижките преговори за прекратяване на войната във Виетнам (заедно с Льо Дик Тхо). През май 2019 г. политикът навърши 96 години.

Кисинджър посещава често Русия и по време на тези визити той се е срещал повече от 10 пъти с президента Владимир Путин. Първата им среща се състоя през юли 2001 г., последната през юни 2017 г., когато бившият държавен секретар участва в експертния форум на Примаковските четения.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар