Събота, 06 Юни 2020

Събота, 12 Октомври 2019 15:36

Кирил Добрев: Кметовете на БСП са гарант, че доброто ще бъде надградено

Корнелия Нинова: Днес е денят на българската община. Реална децентрализация може да реши проблемите на общините

“Кандидатите на БСП и тези, подкрепени от нас, са гарант, че направените добри неща в общините ще бъдат наградени, но в същото време ще прекъснат масовите практики на непрозрачно управление, на нагласени обществени поръчки и неясни политики”. Това заяви в Пазарджик зам.-председателят на БСП и председател на предизборния щаб Кирил Добрев, който проведе работна среща с местния щаб и кандидатите на левицата.

По думите му, кандидатът за кмет Благо Солов, който е подкрепен от БСП, има качествата да промени общината към по-добро, с отношение към хората, не само към бизнеса. “Листата за общински съветници е съставена от доказали се в професионалните си сфери хора - юристи, икономисти, педагози, медицински специалисти и др. Те са носителят на тази социална политика, която искаме да реализираме по места”, каза още Добрев.

Той коментира и големият проблем с честността на вота. Според него хората и публичността са най-големият гарант. Добрев призова присъстващите да не се страхуват да сигнализират за нередности, че демокрацията трябва да се отстоява и всеки трябва да има самочувствието, че негово изконно право е да упражни свободно правото си на глас.

Корнелия Нинова: Реална децентрализация може да реши проблемите на общините

По-рано днес председателят на БСП Корнелия Нинова поздрави работещите в местните органи на управление с празника им. „Днес е денят на българската община. Местната власт е най-близо до хората. Тя е натоварена с много очаквания от тях. За да ги изпълнят, общините трябва да получат реална децентрализация. Не може постоянно да им се прехвърлят отговорности, без осигурено финансиране. Поздравявам всички работещи в  местната  власт. Пожелавам им здраве и да бъдат чувствителни към проблемите на съгражданите си.  На прага сме на избори за кметове и общински съветници. На кандидатите на БСП желая успех. Вярвам във вас. Познавам ви като почтени и можещи. Знам, че ще работите за добруването на хората във вашите населени места. На добър час!”, написа лидерът на БСП в социалната мрежа.

Николай Радев: Можем и ще успеем да наложим лявата политика в Пловдив

„Можем и ще успеем да наложим лявата политика в Пловдив, но трябва да стигнем до хората". Това заяви кандидатът на БСП за кмет на Пловдив Николай Радев по време на среща на темата „За властта и хората“. По думите му кметът, с действията си, може да определи перспективите за един град. Той гарантира, че ще бъде медиаторът в отношенията на средното и висшето образование с бизнеса. По думите му задачата му е Пловдив да си върне славата на град с високотехнологична индустрия, която осигурява високи заплати на подготвени кадри. „В средата на кампанията мога да кажа, че хората чуват и одобряват позициите на левицата”, изтъкна Николай Радев.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Кандидатът за районен кмет на р. Северен д-р Атанас Баташки сподели, че пловдивчани искат да участват в решаването на проблемите. „В ежедневните ни срещи хората заявяват, че са готови да се включат, защото нашите идеи им допадат”, отбеляза младият хирург и главен асистент в МУ – Пловдив. „Нашите съграждани искат да видят отпред достойни личности, защото дефицитът на морал ги дразни най-много”, допълни кандидатът за общински съветник и председател на РС на БСП – Северен Илия Гатев. 

Проф. Иво Христов: От нас зависи да изберем компетентните и можещите. Николай Радев е такъв!

„Пловдив заслужава съвършено друго управление“, изтъкна проф. Иво Христов. „Тук има двама души, които са се нагърбили с тази тежка и отговорна задача – Николай Радев и д-р Атанас Баташки“, посочи проф. Христов седящите до него кандидати за кмет за Пловдив и районен кмет за р. Северен от листата с № 56. Той подчерта, че и  двамата са благородни, с хуманни и отговорни професии; първият работи с най-специфичната част на живота – децата, а другият лекува и спасява хора.

„Ние се намираме в политическа ситуация, изборите са политически акт и избираме лица, които да решават политически задачи. Политиката не е тротоари, градинки, кучета и канализации – това са задължения. Политиката е разговор за това- какъв град искаме да видим. Пловдив ще се развива ли с икономика, достойна за него, или ще вегетира на ишлеме? Какво ще се случи с потенциала на Пловдив – какъв тип ученици ще излизат от професионалните гимназии и студенти от пловдивските университети? Какъв вид индустрия ще има Пловдив? Дали Пловдив ще се мотае на опашката на общественото развитие или ще заеме мястото, където винаги е бил – начело на това развитие?", коментира проф. Христов. Той подчерта, че заради липсата на политическо визионерство най-старият обживян град в Европа може да стане артефакт. „Затова Пловдив, както и самата ни държава, има нужда от тотална промяна. Такава предлага „БСП за България”,  защото има гръбнак, защото притежава комптентност и визионерство в лицето на директора на Английската гимназия Николай Радев и доктора хирург Атанас Баташки“,  посочи професорът по социология на правото. 

„От нас зависи на 27 октомври да изберем можещите”, завърши той, посочвайки кандидата за кмет на Пловдив Николай Радев.  

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 12 Октомври 2019 15:36
  Иван Гарелов: Атакуват Нинова, защото е силен политик

  „Фактът, че Корнелия Нинова е подложена на такава мощна атака говори единствено за това, че тя е един силен политик“, заяви Гарелов

 • Събота, 12 Октомври 2019 15:36
  Агоп Каспарян: Само Нинова предложи икономически мерки, близки до хората

  Голямата пропаст, която тепърва предстои между бедни и богати заради пандемията, поставя на дневен ред въпроса за прогресивно данъчно облагане. Целта е облекчаване данъчното бреме на по-бедните, казва икономистът в интервю за „Епицентър“

 • Събота, 12 Октомври 2019 15:36
  Нинова: Господа, говорещи за разцепление, използвайте внимателно думите

  „В ГЕРБ има разцепление. Там членове напускат и декларират, че отиват в партията на Цветанов. Защо нито един журналист не пита дали в ГЕРБ има разцепление, а всички го търсят в БСП, където го няма”, подчерта лидерът на БСП и увери, че бъдещето на БСП и на България сега е в ръцете на членовете на БСП.

   

  „Напоследък чувам коментари, че БСП се разцепва. Разцепление означава една част от членовете да напуснат партията и да си направят друга – както беше между Станишев и Първанов. В парламентарната група разцепление означава една част да напусне и да оформи самостоятелна група. Има ли и най-малък симптом за това? Не съм чула за такова нещо, а познавам добре процесите и настроенията и в партията, и в парламента.” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БСТВ.

  „Така, че, господа, говорещи за разцепление, използвайте внимателно думите. В ГЕРБ има разцепление. Там членове напускат и декларират, че отиват в партията на Цветанов. Защо нито един журналист не пита дали в ГЕРБ има разцепление, а всички го търсят в БСП, където го няма”, подчерта лидерът на БСП.

Оставете коментар