Сряда, 13 Ноември 2019
Четвъртък, 24 Октомври 2019 11:15

Всички държави от ЕС подкрепиха отлагането на Брекзит

Страните членки на Европейския съюз изразиха днес принципна подкрепа за отлагане на Брекзит отвъд 31 октомври, но не заложиха нова дата, съобщи източник от ЕС

„Срещата нямаше за цел да взема някакви официални решения“, каза източникът след среща на посланиците в ЕС в Брюксел.

„Всички се съгласиха за нуждата от удължаване, за да бъде избегнат вариантът за Брекзит без сделка. Сроковете на отсрочката все още се обсъждат“, допълни той, предаде БНР.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

По-рано председателят на Евросъвета Доналд Туск препоръча да се подкрепи отлагането на Брекзит.

Но някои столици, сред които Париж, биха предпочели по-кратка отсрочка, за да могат да помогнат на премиера Борис Джонсън бързо да прокара сделка за развода с ЕС през Камарата на общините.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 24 Октомври 2019 11:15
  Британският парламент се разпусна

  Британският парламент се разпусна. И двете камари прекратяват законодателната си дейност докато не бъде избран нов парламент, съобщава "Спутник", цитиран от БГНЕС.

 • Четвъртък, 24 Октомври 2019 11:15
  Иво Христов: Борисов е гласът на Едроган в Европа

  Евродепутатът Иво Христов коментира в студиото на БНТ, че невъзможността за постигане на споразумение за Брекзит е вследствие от вътрешнополитически противопоставяния във Великобритания.

 • Четвъртък, 24 Октомври 2019 11:15
  Десетки хиляди протестираха в Лондон срещу Брекзит

  Десетки хиляди протестираха вчера в Лондон срещу Брекзит, докато депутатите обсъждаха новото споразумение на премиера Борис Джонсън с ЕС за излизане на Великобритания от Евросъюза, предаде Асошиейтед прес.

Оставете коментар