Четвъртък, 28 Май 2020

Четвъртък, 24 Октомври 2019 13:26

Мая Манолова: Общината не може да изхарчи капиталовата си програма

Необходими са още 35 детски градини, за да поберат чакащите деца, смята кандидатът за кмет на София

„Всяка година от капиталовата програма на Столична община не се изпълняват между 180 и 200 млн. лв., и пари безспорно има, има и отредени терени за детски градини, част от които са в кв. „Младост“.“ Това заяви независимият кандидат за кмет на София, подкрепен от БСП, Мая Манолова по време на срещата си с граждани от столичните квартали „Младост“ и „Витоша“.

По думите й самата инвестиционна програма на Столична община е 653 млн. лв. според планираното, но за 2018 г. например се изпълниха едва 446 млн. лв., тоест Общината не може да изпълни собствената си инвестиционна програма, а успява да усвои едва около 70% от нея.

„В момента 7 000 деца са в списъците на чакащите. За тях са необходими 35 детски градини. Те биха стрували около 70 млн. лв. Бюджетът на Столичната община е 1,7 млрд. лв. за тази година. Срамота е, че няма детски градини“, заяви Манолова пред родители, които споделиха за проблем с липсата на места в детските градини.

„Може да има ефективни мерки за по-чист въздух, да се ремонтират тротоарите, да се построят детски градини и училища, да се инвестира в по-добро образование, да се ремонтират вътрешнокварталните улици, да се построят спортни зали“, допълни Манолова.

„Хората искат нормални неща за нормален живот, за да има смисъл да останат, да създават семейства, да се развиват, да останат в София и в България“, заяви още тя.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Гражданският кандидат допълни, че решението на проблема с недостатъчния брой места в детските градини е собствениците на частните терени, отредени за детски градини, да се обезщетят с други терени или със справедливи суми и подчерта, че са се разпродали огромно количество общински имоти, с които е можело да се обезщетят собствениците.

„Градът трябва да се управлява така, че парите да не изтичат в малка група хора от приятелския кръг на управляващите, а да стигат за всичко, което е нужно на хората – чист въздух, паркинги, улици, тротоари, детски градини“, категорична бе Манолова.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 24 Октомври 2019 13:26
  Фандъкова: В неделя отваряме Витоша

  Хижите на Витоша остават затворени. Забранява се сядането на пейки и в беседки

 • Четвъртък, 24 Октомври 2019 13:26
  "Галъп": Румен Радев, Мая Манолова и Слави Трифонов - с най-висок рейтинг

  Политическата криза, започнала в началото на тази година, видимо засяга публичния образ на властта – правителството, парламента, министрите и т.н. Сравнението в данните за общественото мнение преди и след началните седмици на годината показва ясно по-неблагоприятни масови възприятия за текущото състояние на страната. Водната криза, скандалите, протестите и т.н. явно създават определени рискове за управлението, това показват данните от ежемесечна изследователска програма на "Галъп интернешънъл" "Политически и икономически индекс".

 • Четвъртък, 24 Октомври 2019 13:26
  Манолова: Борисов да каже къде са 500 млн. лева за ремонт на 418 язовира, дадени от МС преди 18 месеца

  По Закона за достъп до обществена информация гражданската платформа на Мая Манолова е изискала от министъра на икономиката и от шефа на Държавната консолидационна компания (ДКК) информация за начина, по който са изразходвани целевите 500 млн. лева, които с постановление и решения на Министерския съвет са дадени на ДКК преди 18 месеца.

Оставете коментар