Събота, 11 Юли 2020

Петък, 13 Декември 2019 12:10

„Атака“: Защо МВР крие пет дни пияния Джамбазки? Премиерът да се намеси

Защо пет дни е крита информацията, че Ангел Джамбазки е заловен да шофира пиян? Защото партийният му шеф е вицепремиер? Това попита на брифинг в парламента зам.-председателят на „Атака“ Десислав Чуколов.

Той се възмути, че все още няма реакция от вътрешния министър Младен Маринов. По думите му не е ясно колко време след установяване на нарушението е взета кръвната проба на Джамбазки и защо пет дни по-късно не е ясен резултатът от нея.

Чуколов коментира, че има информация, че изследването е правено във ВМА, подопечна на военния министър Каракачанов, който е и партиен шеф на Джамбазки. „Кръвната проба трябва да се даде до 120 минути. След колко време е взета кръв от Джамбазки?”, настоя да разбере депутатът от „Атака“.

Зам.-председателят на партията призова премиера Борисов да обяви публично дали Джамбазки все още е любимият му политик, или се разграничава от поведението му и ще назначи разследване, което да информира обществото за всички факти около провинението на евродепутата.

Наказанието за това, че Джамбазки е шофирал с 1.5 промила алкохол, е 3 години затвор. „Сега с трикове се мъчат да направят така, че да плати 1000 лв. глоба – нищо на фона на огромната заплата, която получава”, възмути се Чуколов.

„Защо Каракачанов отложи питането ни с Павел Шопов, което беше предвидено за днешния парламентарен контрол? Защото му е ясно, че ще има много неудобни въпроси, на които той трябва да отговори, а явно бяга от тях. Явно от тези въпроси бягат и вътрешният министър, и главният секретар на МВР”, заключи депутатът от „Атака“.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 13 Декември 2019 12:10
  Дончева: Мафията е в правителството, в МВР, в специалните служби. Измитане на тази сган

  Тя коментира, че на протестите в подкрепа на Румен Радев се виждат млади лица

 • Петък, 13 Декември 2019 12:10
 • Петък, 13 Декември 2019 12:10
  В края на пътя си Бойко все повече напомня за Живков. Остана напълно сам

  Спомням си онзи прословут пленум на БКП през 1989-та година, когато свалиха Тодор Живков. Неговите хора му спретнаха преврат не без одобрението на СССР. Помня объркания му поглед, сякаш не вярваше, че всичко това се случва. Тази вечер на брифинга Бойко на моменти гледаше по абсолютно същия начин. Като човек, който не може или не иска да повярва, но вече до съзнанието му достига фактът, че нещо се сгромолясва и нещата не вървят на добре. Не знам дали заслужава съдбата на някогашния си шеф, когото така успешно копира и като маниери, и като поведение, влязъл в ролята на „бащица на нацията”. В края на пътя си е сам, без нито един от тези, които бяха с него от началото на ГЕРБ. Когато през 1990-та година арестуват Тодор Живков, той произнася знаменитата си фраза: „Съдете ме! Но идва времето, когато народът ще остане без хляб и без чест!” Днес думите му звучат повече от пророчески.

  Снимка: БГНЕС

  Мария Николаева, фейсбук

   

Оставете коментар