Сряда, 23 Септември 2020

Петък, 27 Декември 2019 16:44

Правителството си гласува 55 милиона лева за нов самолет

Ще се изгражда и нов хангар за неговото съхранение и техническо обслужване

Правителството одобри днес 55 милиона лева допълнителни разходи по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2019 г, които ще се изхарчат за доставка на нов самолет за полети със специално предназначение и за изграждане на хангар за неговото съхранение и техническо обслужване, съобщи БГНЕС.

В средата на декември кабинетът възложи на "Авиоотряд 28", който стопанисва самолетите за полети на властта, да направи поръчка за купуването на нов самолет. До това се стигна, след като през ноември малкият правителствен самолет "Фалкон" претърпя инцидент, докато премиерът Бойко Борисов беше на борда. Машината беше приземена ръчно на пистата на летище София, защото навигационната система отказала напълно.

Припомняме, че на 15 ноември имаше инцидент с правителствения „Фалкон”. На борда е имало 9 души включително и премиерът Бойко Борисов. Поради проблем с навигационната система, се наложи екипажът да направи два кръга над софийското летище и да кацне визуално.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Фалконът” е на 19 години и това беше поредният инцидент с машината. В тази връзка директорът на „Авиоотряд 28“ ген. Тодор Коджейков апелира пред премиера Бойко Борисов да се помисли спешно за закупуване на нов самолет. Другата машина, с която се изпълняват полетите със специално значение,  е „Еърбъс”. 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар