Събота, 19 Септември 2020

Петък, 17 Януари 2020 08:44

Национализиране на националната лотария - брутално лицемерие година преди изборите

Очевидно остава една година до следващите редовни парламентарни избори и това изнервя, превъзбужда, стресира политическите сили и ги кара да измислят ходове, които на практика са невъзможни, а отгоре на всичко и лицемерни

Депутати патриоти са внесли законопроект, който забранява всички частни лотарийни игри и остава само държавната парично-предметна лотария. Обяснението е, че това е от грижа за населението.

Да оставим настрана, че никъде в Европа няма подобен модел. А и същата тази наша държава отдавна изостави държавната лотария. Истината е, че законопроектът на патриотите е брутално лицемерие, предизборна лъжа. Да не говорим, че никъде в Европа този бизнес не е държавен монопол.

Страстта към залагане е дълбоко вкоренена у човека. Хората имат нужда от повишаване на адреналина и те винаги намират начин да си предизвикват такива усещания. В най-мрачните тоталитарни години беше така и хората играеха масово комар в разни подвали, а децата мятаха зарчета от втори клас. Единствената разлика бе, че онова бе напълно незаконно и абсолютно таксфри.

Всъщност достъпният легален дребен хазарт е нещо много полезно за обществото, защото удовлетворява тази човешка потребност от залагане, без да кара хората да влизат в незаконни схеми и там да рискуват много повече. Това е част от нормалността, а не лицемерие с многобройни забрани, които всъщност не решават нищо. Идеята е патриотите да се направят на много загрижени, без всъщност да ги е грижа за нищо.

Източник: 24 часа

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар