Понеделник, 25 Май 2020

Неделя, 09 Февруари 2020 17:59

АТАКА предлага в НС отпадане давността за криминалната приватизация

Гешев да се заеме с Иван Костов, за да покаже, че действа твърдо

Отпадане давността на сделките по време на масовата приватизация и търсене на наказателна отговорност от виновните лица. Такива промени в Конституцията и съпътстващите я закони подготвя да внесе в Народното събрание партия АТАКА. Това стана ясно от партийния лидер Волен Сидеров и неговия заместник Десислав Чуколов по време на предаването „Неделник” по АЛФА ТВ.

От партията на Сидеров се надяват предложението им да се приеме освен от управляващите от ГЕРБ, ВМРО и НФСБ, така и от останалите парламентарни групи.

Като пример лидерът на АТАКА даде сделката с БГА „Балкан”, която тогавашният премиер Иван Костов продаде за 150 000 щатски долара. По думите на Сидеров Иван Костов трябва да бъде изправен на съд и с тази задача е редно да се заеме новият главен прокурор Иван Гешев.

Освен бившата държавна авиокомпания основателят на ПП АТАКА настоява пред съда да бъдат изправени и подписалите сделките за БТК, тецовете, ЕРП-тата и още над 3000 структуроопределящи предприятия. „В цялата страна имаше високотехнологични предприятия, които бяха разграбени. Можеше сега те да продават, а не да купуваме от Китай”, посочи лидерът на АТАКА. И уточни - „Защо САЩ не казаха, че това е корупция? Те си мълчаха през това време. Да се разгледат как се случиха тези сделки”.

В допълнение Десислав Чуколов посочи, че сега главният прокурор разследва олигарси, забогатели от приватизацията, но не разследва тези, които им го позволиха.

„Ако главният прокурор стигне до Костов, АТАКА ще подкрепи по всякакъв начин Гешев”, заключи Сидеров.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 09 Февруари 2020 17:59
  Прокуратурата иска незабавна проверка на строежа на небостъргач в центъра на София

  ДНСК следва да установи дали строежът се изпълнява въз основа на разрешение за строеж, което има правно действие

 • Неделя, 09 Февруари 2020 17:59
  Главният прокурор Иван Гешев: НПО-тата на Прокопиев се занимават с манипулативна пропаганда в Европа!

  „Българският главен прокурор се занимава с методическо ръководство. Тоест, да определя стратегиите и визиите за развитие на прокуратурата, а конкретните досъдебни производства се наблюдават от конкретните прокурори. За този Антикорупционен фонд, който звучи добре, развива теорията, че българският главен прокурор в реално време наблюдава всички досъдебни производства, тоест е всевластен. Такава е тезата, която развиват и доносничат в Европа НПО-то на г-н Прокопиев и този Антикорупционен фонд".

 • Неделя, 09 Февруари 2020 17:59
  Агент Сашо и устата му под наем

  Илиян Василев  е работел по линия на шпионажа срещу Великобритания, придобивал е ценна информация за НАТО, САЩ и Обединеното кралство. Днес ни се представя като русофоб и прозападно ориентиран

Оставете коментар