Неделя, 12 Юли 2020

Петък, 14 Февруари 2020 11:22

АТАКА внесе промени в НК да няма давност за приватизацията

АТАКА предлага промени в Наказателния кодекс за отпадане давността за престъпления, извършени от високопоставени длъжностни лица. В това число влизат приватизационните и концесионните сделки от началото на прехода. „По този начин се надяваме, че правоприлагащите органи ефективно ще могат да си свършат работата”, каза зам.-председателят и депутат от АТАКА Десислав Чуколов на брифинг в Народното събрание.

Той беше категоричен, че тези, които грабиха родината ни, трябва да бъдат съдени. „С този законопроект развързваме ръцете на прокуратурата”, посочи Чуколов.

От АТАКА са убедени, че не са необходими изменения в Конституцията, а отпадането на давността може да се постигне с промени в Наказателния кодекс. Партията се е съобразила с мотивите на КС по Решение №2/2016 г., като по този начин смята, че предложението отговаря на Конституцията и принципите на правото.

Освен това от АТАКА предлагат да бъде спряна давността за извършени престъпления от лицата, които се ползват с имунитет (президент, депутати, магистрати, членове на Конституционния съд и други).

С внесения законопроект от АТАКА настояват да бъде увеличено и наказанието освен за порочно сключени приватизационни сделки, така и длъжностни престъпления, извършени от лица, заемащи високи постове в държавата.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 14 Февруари 2020 11:22
  Волен Сидеров прави православен патриотичен фронт

  Приканвам всички, които са готови да се включат и помагат за каузата, да ни подкрепят в страницата "Атака - за Православна България" във фейсбук., пише лидерът на ПП "Атака"

 • Петък, 14 Февруари 2020 11:22
  Кеворк Кеворкян: Те не разбират

  Нашите „по-първи“ хора все не разбират – и то неща, които са пределно елементарни. А номерът на въпросната компания си го бива, пък и тя е повече от представителна: бивш финансов министър/вицепремиер, бивш министър на икономиката – и двамата от правителство на Б.Б., както и въпросният Прокопиев, един от принцовете на Криминалната Приватизация

 • Петък, 14 Февруари 2020 11:22
  Борисов: Целта е да ни смачкат - психически, а след това и физически!

  Националната служба за охрана започва вътрешна проверка за публикуваните кадри в социалните мрежи на спящия премиер Борисов, предаде БНР.

Оставете коментар