Неделя, 12 Юли 2020

Неделя, 16 Февруари 2020 13:53

Синдикатите: България не би трябвало да подкрепя цел 50-55 % намаляване на емисиите за 2030 г.

Пламен Димитров, КНСБ: Замърсителите в глобален мащаб започват с едно от най-големите числа – САЩ – 15,5 тона на глава от населението, Русия – 12,4,  Япония 9,7, а България – 7,1 тона на глава от населението. Доколко компаниите, които работят основно в западната част на континента, но инвестират на изток, всъщност спазват едни и същи стандарти?

Двата синдиката ясно казваме, че България не би трябвало да подкрепя цел 50-55 % намаляване на емисиите за 2030 г. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров по време на IV-тия Международен енергиен форум, предаде ИА „Фокус“.

„Слушам доста внимателно различни анализи, прогнози, сценарии за развитието на енергетиката в световен, европейски, в български мащаб. Мисля си, че всъщност част от нещата не се доизказват винаги, когато говорим в този формат. Ще почна оттам – доколко европейските политики, които тук всички искаме да интегрираме и да направим далеч по-успешни, всъщност са обективни, а не лицемерни, доколко компаниите, които работят основно в западната част на континента, но инвестират на изток, всъщност спазват едни и същи стандарти“, коментира още Димитров. 

„Замърсителите в глобален мащаб започват с едно от най-големите числа – САЩ – 15,5 тона на глава от населението, Русия – 12,4 на глава от населението, Япония 9,7“, изброи още Димитров. По думите му данните за страната ни са 7,1 тона на глава от населението. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Не мисля, че 20-годишните имат желание и нужда да видят една по-различна зелена среда. Ние сме дали конкретния принос. Не знам дали всичко го знаят и отчитат. Спрямо базата 90-та година, по последни данни на комисията за 2018 г. България е намалила емисиите с 46%. 

„В същото време за миналата година сме ги намалили с 8,1%“, обясни още Димитров. Той посочи, че говори защо мерим само с един и същи аршин, когато мръсните производства са дошли при нас. „За миналата година Норвегия, Австрия и Нидерландия имат ръст на емисиите“, допълни още Димитров.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар