Събота, 08 Август 2020

Четвъртък, 05 Март 2020 15:08

Сергей Лавров ще посети България през април

България и Русия не са врагове, подчерта председателят  на Групата за сътрудничество в горната камара на руския парламент

Министърът на външните работи на Руската Федерация Сергей Лавров ще направи посещение в България през април. Това стана ясно от думите на председателя на Групата за сътрудничество в горната камара на руския парламент Василий Иконников пред БНТ.

Покана към Лавров за визита у нас бе отправена от българския външен министър Екатерина Захариева още през 2018 година.

"Министрите на външните работи никога не идват просто ей така да си пийнат по един чай или по една чаша вино или просто да поговорят с колегите си. Със сигурност ще има нещо", коментира Василий Иконников.

Дипломатът коментира и енергийната тема. По думите му газопроводът "Балкански поток" е икономически изгоден проект и за самата България.

Според Иконников шпионските скандали между България и Русия са изкуствени и няма да навредят на двустранните ни отношения, които ги определя като "много добри".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"През последните две години изградихме много добри отношения на най-високо политическо ниво. На ниво президенти - Путин и Румен Радев, няколко пъти са се срещали и говориха по телефона. Разбират се, чуват се един друг. Миналата година министър-председателят на Русия Медведев беше тук, напомни Василий Иконников. Той бе категоричен, че руската страна се отнася много уважително към България. А Москва е заинтересувана да установи отношения, които да се разширяват.

България и Русия не са врагове, подчерта в заключение Иконников.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар