Сряда, 23 Септември 2020

Понеделник, 16 Март 2020 15:05

Синя и зелена зона в София стават безплатни до 29-ти март

Разпоредбата на столичния кмет влиза в сила от утре – 17 март

"Синята" и "зелената" зони в София стават временно безплатни – за периода 17-29 март. Това обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Ето още какви мерки въвеждат общинските власти в града като превенция на разпространението на коронавируса:

Отменя се временно почасово платено паркиране в „синя“ и „зелена“ зони. Мярката ще важи от 17 до 29 март, като в случай на голямо натоварване и липса на ред, ще се направят допълнителни промени. Екипи на ЦГМ ще следят за натоварването.

Картите за пътуване в градския транспорт на хора с увреждания, които изтичат до 29 март, автоматично ще бъдат удължени без да е необходимо отиване до пункт на ЦГМ.

На всички метростанции се въвежда организация за напомняне на пътниците да запазват по-голяма дистанция един от друг.

Продължава засилената дезинфекция на всички превозни средства на градския транспорт. Екипи на транспортните оператори следят използването на всяка линия и се подготвя реорганизация спрямо натовареността.

Столична община умолява всички софиянци да спазват ограниченията и препоръките на Националния щаб и Министерство на здравеопазването.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 16 Март 2020 15:05
  Почина Христо Сираков

  Бизнесменът Христо Сираков е починал, научи nbox.bg. Според запознати плейбоят си е отишъл след усложнения от преживяния наскоро инсулт, както и от коронавируса, който той прекара преди три месеца

 • Понеделник, 16 Март 2020 15:05
  151 са новите случаи на Covid-19 у нас

  151 са новите случаи с коронавирус у нас при направени 2988 PCR теста през последното денонощие. 4 души са починали. Това сочат данните на Единния информационен портал към полунощ.

 • Понеделник, 16 Март 2020 15:05
  В Европа започна втора вълна на пандемията

  Повече от половината европейски държави отчитат 10% увеличение на случаите през последните две седмици

Оставете коментар