Сряда, 12 Август 2020

Понеделник, 23 Март 2020 13:18

Кадиев: За здравните мерки правителството получава оценка 6. За икономическите - 2.

Мисля, че правителството трябва да се похвали за добрите здравни мерки, които взе. Спокойно можехме да сме на мястото на Италия или Великобритания.
И мисля, че трябва да бъде уволнено заради пълната липса на икономически мерки.

Които, също като здравните, трябва да се взимат в началото, не когато фирмите са предали Богу дух.
Вече написах какво се случва с безработицата в Израел. Вчера президентът на американска банка каза, че може да се стигне до 50% спад на БВП и 30% безработица в САЩ за периода на карантината.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Ето това прави липсата на мерки. Това ще се случи и у нас.
Вижте германците. Днес правителството ще одобри нов бюджет със 156 млрд. евро допълнителни разходи, ще стартира 400 млрд. евро фонд за изкупуване на акции в закъсали стратегически предприятия и ще суспендира частта от конституцията им, която ограничава нивата на държавен дълг.
Нашият Закон за извънредно положение се занимава с какво ли не- армията, изтичането на срокове на личните карти, спекулата, пребиваването на чужденци у нас, но не и с икономически мерки. Единствената такава засега е "олигарсите да си продадат мерцедесите".
Закъсняваме.

Георги Кадиев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 23 Март 2020 13:18
  БАН: Правителството застрашава устоите на държавата

  „Некомпетентните и корупционни практики на конюнктурната коалиция доведоха България до самото дъно на всички обществени и статистически оценки“

 • Понеделник, 23 Март 2020 13:18
  „Ди Цайт“: Новите блокади увеличават натиска върху правителството

  Гражданите на София са вече четири седмици на улиците. Те призовават правителството да подаде оставка. Броят на блокираните кръстовища расте, се казва в анализ на германското издание „Ди Цайт“

 • Понеделник, 23 Март 2020 13:18
  Ден 31 на антиправителствени протести

  Протестиращите започнаха да се събират на пл. „Независимост” в София

  След като полицията премахна палатките в столицата, протестиращите отново издигнаха лагери пред Министерския съвет, Софийския университет и „Орлов мост“.


   

Оставете коментар