Събота, 28 Март 2020

Сряда, 25 Март 2020 08:56

Пушков към Полша: Подлост на ниво държавна политика

Реакцията на руския депутат е след като Полша не допусна руски самолети с помощ за Италия да преминат през въздушното й пространство

Полша не пусна руски самолети с хуманитарна помощ за Италия. Полската държава не е позволила на руските самолети да използват въздушното пространство. Това обяви руският сенатор и бивш председател на Комисията по международни работи към Държавната дума Алексей Пушков, цитиран от световните осведомителни агенции.

Новият скандал е само 2 дни след като италианският в. "Република" писа, че пак Полша е задържали 23 000 маски, предназначени за Италия. За властите в Рим "става въпрос за сериозен и напълно абсурден случай".

Русия изпрати 14 военни самолета Ил-76 към Италия, за да помогне на страната в борбата срещу коронавируса. По информация на военно министерство на Руската федерация, руски военни експерти ще координират операции с италианските власти за дезинфекция и превенция разпространяването на COVID-19.

Резултат с изображение за „алексей пушков“

Алексей Пушков съобщи и в социалната мрежа „Туитър“, където е доста активен, за отказа на Полша руските самолети да преминат по прекия път към Италия.

"Полша не позволи на руски самолет с помощ за Италия да премине през въздушното й пространство. Това е подлост на ниво държавна политика. Още повече помощта е за съюзник на Полша в ЕС и НАТО", написа Пушков в "Туитър".

Той призова Москва повече да не разговаря с Варшава по никакви въпроси.

В събота президентът на Русия Владимир Путин потвърди, че ще предоставят помощ на Италия, която е най-засегнатата страна в Европа. Във вторник в Италия кацнаха 13-я и 14-я Ил-76. Така в Италия бяха прехвърлени 100 специалиста от областта на вирусологията и епидемиологията, снабдени с необходима техника и оборудване.

В Италия има над 69 000 случая на коронавирус, 6 820 са починали, 8 326 са оздравелите.

В италианските социални мрежи от началото на седмицата започнаха да се споделят клипчета със свалянето на знамената на Евросъюза и поставяне на тяхно място на знамената на Русия, Китай и Куба, които оказват помощ на място на най-засегнатата от коронавируса страна в Европа.

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 25 Март 2020 08:56
  Установените случаи на Covid-19 у нас са 313. Починал е пациент в "Пирогов". Расте броят на заразените по света

  Общият брой на регистрираните болни с Covid-19 у нас вече е 313. Това съобщи на редовния брифинг по темата ръководителят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

  Новите случаи за денонощието са 37, като по-голямата част от тях – 200, са в София. През нощта са установени 11 заразени в София – 4 са от болницата „Света Анна“, една лекарка от Пета градска болница, мъж от „Сити Клиник – Токуда“, мъж от  Медицинския институт на МВР, четирима амбулаторни пациенти, посочи проф. Мутафчийски. 

  Във Варна има 1 новоустановен пациент. В Пловдив са двама – мъж на 83 години и жена на 47 години от болница „Свети Георги“, която работи в неврохирургията. В Бургас са четирима нови пациенти - семейство с две деца на 15 и 20 години, които са под домашна карантина. Бащата в семейството се е върнал от Франция на 18-ти март. В Кърджали има двама новорегистрирани пациенти - мъж на 71 години  и жена на 68 години от Ардино.

 • Сряда, 25 Март 2020 08:56
  Италия отчете рекорд по смъртни случаи заради Covid-19 – само за ден 919 души

  Общо до този момент смъртните случаи в страната са 9 134

 • Сряда, 25 Март 2020 08:56
  Коронавирусът порази (без)нравствеността на неолибералното общество

  Човечеството е преминавало през много кризи, един по-малки, други по-големи, трети предизвикващи промяна на общественото устройство. Днес все повече гласове на авторитети най-вече от групата на яростните неолиберали и глобалисти предвиждат, че след настоящата криза на планетата ще се установи нов световен ред. Къде обаче е проблема и защо днес света е вече различен?

Оставете коментар