Сряда, 23 Септември 2020

Сряда, 25 Март 2020 13:12

Прокуратурата е образувала дело срещу Владимир Каролев

Икономистът е нарушил правилата за карантина и е бил конвоиран от Благоевград в София

Софийската районна прокуратура води разследване срещу икономиста Владимир Каролев, след като вчера следобед той бе задържан  за 24 часа в ареста в Разлог за нарушаване на карантината.

Пред БНТ прокурор Ружена Кондева от Софийска районната прокуратура обясни пред БНТ, че срещу него е образувано досъдебно производство срещу народното здраве и околната среда. Прокурор Кондева уточни, че въпреки, че се намира в ареста в Разлог, досъдебното производство срещу Владимир Каролев, се води от Софийска градска прокуратура.

Икономистът е бил задържан, защото е открит на територията на общината. Той не е спазил 14-дневния срок на домашна карантина, тъй като е бил на посещение в Лондон, след което се е прибрал в дома си в София. Освен това се е разходил в Пирин планина над Банско, което категорично нарушава наложената мярка, издадената заповед за спазване на карантина. Днес Владимир Каролев е бил освободен от ареста на Второ районно в Благоевград и конвоиран в София.

"Няма шега. Политическата простотия, реализирана от полицейска простотия на натегач от СДВР, резултира в задържането ми за 24 часа в РУ Разлог. Нищо не съм нарушил и ще осъдя държавата в Страсбург за тази простотия. За съжаление, данъкоплатците ще платите. И не, не се жалвам, че ме задържат. Здравият разум ще победи здравите сили. И все пак Картаген трябва да падне!", написа вчера Владимир Каролев във фейсбук профила си.

Winbet - победата е емоция! (18+)

От МВР обявиха, че към момента не могат да дадат информация дали има или не такъв арест. "Двама т.н. издирвачи от МВР са ме търсили в един от двата офиса, който ползвам в София. Били са с медицински маски и ръкавици. Докато пишех това, ми се обадиха от неизвестен за мен телефон и любезно мъжки глас се представи като началник на издирването към СДВР. Поиска да отида на среща да ме разпитали за нещо, което съм постнал във фейсбук. Отговорих, че съм в Разлог и който иска да ме пита да дойде където съм аз. Пожелаха ми хубав следобед", обяви четири часа по-рано във “Фейсбук” Каролев.

Както BIG5 писа, Владимир Каролев веднага след ареста си написа в профила си във фейсбук, че ще съди държавата в Страсбург: "Нищо не съм нарушил и ще осъдя държавата в Страсбург за тази простотия. За съжаление, данъкоплатците ще платите".

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 25 Март 2020 13:12
  Гешев за присъдите днес: Българският съд и прокуратура направиха възможното за справедливост

  Главният прокурор Иван Гешев коментира в своя профил в "Туитър" доживотните присъди на двамата атентатори от Сарафово, която бе прочетена днес от състав на Специализирания наказателен съд.

 • Сряда, 25 Март 2020 13:12
  Доживотен затвор за атентаторите от Сарафово

  Доживотен затвор без замяна за атентаторите от Сарафово, реши Специализираният наказателен съд, предаде БТВ.

  Двамата подсъдими за атентата - Мохамед Хасан и Мелиад Фарах, са обвинени задочно в тероризъм. Те се издирват от Интерпол и затова присъдите са задочни.

  Прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за подсъдимите за атентата в Бургас, при който загинаха седем души.

  Сред жертвите имаше и българин.На 12 юли 2012 г. бомба в автобус с израелски туристи окървави Летище Сарафово. Взривното устройство беше активирано на паркинга на летището.

 • Сряда, 25 Март 2020 13:12
  Прокуратурата отговаря до дни на комисията LIBE за записите на Борисов

  Прокуратурата ще отговори на въпросите на комисията „LIBE“ между 25 и 28 септември. Два от въпросите са свързани с това дали се извършва разследване за записите, които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов, коментира заместник главният прокурор Даниела Машева в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ

  По думите ѝ прокуратурата не прави разграничения относно политическата принадлежност на лицата, към които се реализира наказателна отговорност.

  „За имотите в Барселона нашият отговор се подготвя. Извършва се проверка, назначени са данъчни ревизии. От месец юли е изискана информация от испанските власти по тяхното твърдение, че там се води разследване. Ако там са събрани някакви доказателства, по линия на международно-правното сътрудничество бихме желали да получим тези доказателства, за да се направи преценка оттук-нататък, съобразно събрания материал, как ще се процедира – дали има данни за извършено престъпление, коментира Митева.

  Общото събрание на прокурорите избира днес и следващата събота член от своята квота, който ще смени Машева във ВСС, след като тя зае поста на заместник главен прокурор.

Оставете коментар