Вторник, 31 Март 2020

Четвъртък, 26 Март 2020 21:18

Иван Гешев се срещна с посланика на Китай Дун Сяодзюн

Обсъдили са международното сътрудничество в борбата с коронавируса и усилията за ограничаване на последиците от пандемията

Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща в Съдебната палата с посланика на Китай у нас Негово превъзходителство Дун Сяодзюн, съобщиха от прокуратурата.

Двамата са обсъдили досегашното сътрудничество между прокуратурите на България и Китай и перспективите за задълбочаване на развитието на взаимоотношенията между правоприлагащите и правоохранителните органи.

Иван Гешев и Дун Сяодзюн са обсъдили и  международното сътрудничество в борбата с коронавируса и усилията за ограничаване на последиците от пандемията.

Главният прокурор оцени високо благотворителната инициатива на китайската общност в България да дари предпазни средства за българските медици, ангажирани с лечението на болни от COVID-19, съобщават от държавното обвинение.

Припомняме, че днес Иван Гешев направи лично дарение от 10 хиляди лева за „Пирогов“, а прокурори, следователи и съдебни служители са дарили над 150 000 лв. в подкрепа на медиците от лечебните заведения, ангажирани с борбата срещу разпространението на коронавируса

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар