Четвъртък, 16 Юли 2020

Четвъртък, 09 Април 2020 09:25

Пандемията взе рекорден брой жертви във Великобритания, в Италия намаляват

Великобритания регистрира нов рекорден ръст на смъртните случаи за едно денонощие - 938, с което броят на починалите в страната вече е над 7000 души. В същото време от Италия идват окуражителни данни за развитието на заразата.

За пореден ден в Италия - страната с най-много смъртни случаи от Covid- 19, съобщава за намаление на броя на починалите. Здравните власти съобщиха за 542 жертви на вируса през последното денонощие, предаде БНР.

Междувременно Франция обяви, че ще удължи срока на карантината заради пандемията от коронавируса, която засега е до 15 април. За разлика от Париж обаче други европейски държави смятат да облекчат мерките срещу Covid-19.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

От средата на месец май Австрия планира да отслаби някои ограничения в туризма. Очаква се учебните занятия в страната да бъдат подновени на 18 май.

Швейцария обяви, че постепенно ще започне да облекчава мерките, които включват граничен контрол, затваряне на училища и забрана за събиране на хора.

В същото време в доклад благотворителна организация Оксфам предупреждава, че кризата с Covid-19 може да тласне към бедност около половин милиард души в света.

От своя страна ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус отхвърли критиките на президента на Съединените щати Доналд Тръмп, че към Организацията е твърде близка с Китай.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар