Неделя, 05 Юли 2020

Сряда, 29 Април 2020 11:27

Спецпрокуратурата с обиски в офисите на Лилана - иззета е апаратура за подслушване и записване

Следователи от отдел „Следствен“ на Специализираната прокуратура извършиха действия по разследване в офис на търговско дружество със седалище в столичния „Студентски град“.

Негови собственици и управляващи са сред обвинените на 25 април 2020 г. за участие в организирана престъпна група за незаконно присвояване на евросредства по програма „Иновации и конкурентноспособност“.

При извършените претърсвания в офиса е намерен и иззет куфар с апаратура. Назначена е съдебно-техническа експертиза, която да установи техническите възможности и параметри на устройството и дали е предназначенo за незаконно подслушване и проследяване.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

От фирмения офис са иззети също магнитни дискове, множество документи и други веществени доказателства, относими към досъдебното производство на Специализираната прокуратура.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 29 Април 2020 11:27
  Спецпрокуратурата с нов шеф

  Христо Динев е новия временен шеф на Специализираната прокуратура, реши прокурорската колегия на ВСС.

 • Сряда, 29 Април 2020 11:27
  Обиски в цялата страна заради Пламен Бобоков и Пламен Узунов

  Обиски текат в цялата страна заради разследването за търговия с влияние, по което бяха разпитани русенския бизнесмен Пламен Бобоков и президенстския съветник Пламен Узунов.

 • Сряда, 29 Април 2020 11:27
  Прокуратурата разпространи нови данни по разследването срещу Васил Божков

  „Във връзка с множество запитвания от медии и тиражирането на невярна информация, Специализирана прокуратура заявява, че продължават действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД на ул. „Московска“ № 43 в гр. София по досъдебното производство, по което Васил Божков е привлечен към наказателна отговорност за извършени престъпления против финансовата и данъчната системи.

Оставете коментар