Четвъртък, 16 Юли 2020

Петък, 08 Май 2020 13:03

Пеевски с дарение за италианските медици

Депутатът Делян Пеевски направи голямо дарение за италианските медици, които дадоха най-много жертви в борбата с коронавируса.

Компанията му „Интръст“ предостави на Италианския Червен кръст, с посредничеството на БЧК, 1000 броя защитни облекла за многократна употреба. Италианският Червен кръст получи безвъзмездно и 100 броя предпазни шлемове от „Био Слийп“ ЕООД.

БЧК благодари на дарителите за предоставената възможност да подпомогнем работата на Италианския Червен кръст. Президентът на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП) Франческо Рока изказа специална благодарност на председателя на Българския Червен кръст акад. Христо Григоров от името на Италианския Червен кръст за предоставеното щедро дарение, съобщиха от БЧК.

„Благодарение на дарението ние ще сме в състояние да гарантираме пълната безопасност на нашите служители и доброволци, които работят неуморно на първа линия от самото начало. Високо оценяваме този искрен акт на солидарност, особено в момент, когато доставките и придвижването в цяла Европа са силно затруднени, а ние трябва да осигурим подходяща предпазна екипировка за целия ни персонал. Знаейки, че можем да разчитаме на подкрепата и близостта на нашето Червенокръстко семейство, ние се чувстваме по-уверени и по-силни. Използвам възможността да Ви благодаря още веднъж за приятелството и партньорството, които доказаха силата си в тези трудни времена“, се казва в благодарственото писмо.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар