Петък, 10 Юли 2020

Четвъртък, 14 Май 2020 18:08

Нинова: Парите да помогнат на хората, а не на правителството да оцелее

Извънредно положение не означава безконтролно положение, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова

 

„Внесохме проект за решение за създаване на временна комисия за контрол на разходите на публични средства, свързани с преодоляването на последствията от разпространението на Covid-19. Извънредното положение и извънредната епидемична обстановка налагат извънредни разходи, тъй като последиците от кризата се отразиха на развитието на икономиката, на доходите на хората, доведоха до ограничение на стокооборота, така че е съвсем логично да се предприемат мерки за компенсиране и подпомагане както на малкия и среден бизнес, така и на онези хора, които пострадаха от пандемията. Но извънредно положение и извънредни разходи не означава безконтролно положение.” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание.

Тя допълни, че много години наред българските граждани са свидетели, че правителствата на ГЕРБ харчат парите на българските данъкоплатци непрозрачно, със субективни решения, а понякога и с партийни пристрастия.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Многократно сме сигнализирали,  че извън бюджета, с постановления на Министерски съвет се харчат между 1.5 млрд. и 2 млрд. от МС без санкция на Народното събрание и без актуализация на бюджета. Многократно сме били свидетели за еднолични решения на премиера Бойко Борисов, който, пътувайки с джипа из страната,  през прозореца обещава и раздава милиони по свое усмотрение, без оценка на ефекта от това, най-често за партийни цели или предизборно”, каза Нинова.

Тя подчерта, че Сметната палата и Конституционният съд са били сезирани от БСП  по тези поводи. „В тази ситуация, която изисква да се помогне на най-много българи, пострадали от кризата, когато се очаква да се изтеглят нови заеми и да се изхарчат заради последиците от кризата- е 2 пъти по- наложително да има контрол и прозрачност върху тези харчове. Най-важно е парите да помогнат на хората, а не на правителството да оцелее до края на мандата”, подчерта председателят на БСП.

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 14 Май 2020 18:08
  Жалки, жалки национални телевизии и медии – докато президентът говори, мишоците си бъркат в носа

  Ето какво излъчиха трите национални медии, докато държавният глава говореше пред хиляди на площада:

 • Четвъртък, 14 Май 2020 18:08
  Президентът Румен Радев: Мутри, вън!

  Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж, заяви държавният глава пред стотиците, изпълнили пространството пред президентството в защита на държавността

 • Четвъртък, 14 Май 2020 18:08
  Хиляди застават в защита на президента Румен Радев! В социалните мрежи се заговори за държавен преврат след влизането на прокуратурата в президентството

  (информацията се обновява и допълва)

  Хиляди граждани с най-различни политически възгледи се обединиха в подкрепа на президента Румен Радев, когото управляващите наричат „разединител на нацията“.

  Хронология на народното недоволство:

  09:00 ч. -  Пpoĸypopи oт Cпeциaлизиpaнaтa пpoĸypaтypa и от Boeннo-oĸpъжнa пpoĸypaтypa – Coфия влизат в президентството и извършват обиск на набинети на съветници на президента Румен Радев

  10:30 ч. – Главният прокурор Иван Гешев съобщава пред медии в Габрово: „Доколкото съм запознат, се провеждат действия по претърсвания и изземвания в два кабинета в сградата на президентската институция. Единият кабинет се ползва от съветник на президента, а другият се ползва от негов секретар. Тези действия са по две досъдебни производства - едното е по производство, водено от Военно-окръжна прокуратура, а другото производство се наблюдава от прокурори от спецпрокуратурата и се касае за престъпно сдружение за търговия с влияние“.

Оставете коментар