Понеделник, 13 Юли 2020

Неделя, 24 Май 2020 10:27

Най-богатите спечелиха от коронавируса още 255 милиарда щ.д.

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг е спечелил най-много пари по време на пандемията - неговото състояние е нараснало с 31,4 млрд. и е достигнало 86,5 млрд. долара 

 

Милиардерите в топ 25 на най-богатите хора в света са спечелили общо 255 милиарда долара за двата месеца от пандемията, съобщи Форбс. Изданието оцени промените в размера на състоянието на милиардерите от 23 март до 22 май.

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг е спечелил най-много пари през този период - неговото състояние е нараснало с 31,4 млрд и е достигнало 86,5 млрд. долара.

Forbes отбелязва, че през последните два месеца акциите на Facebook са се повишили с около 60%, достигайки рекордни нива на 22 май. На този фон Зукърбърг се премести от седмото място в списъка на най-богатите хора, което той заемаше през април, и вече е на четвърто място.

Основателят и изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос спечели малко по-малко - 29,9 млрд. долара, като по този начин увеличи богатството си до 146,9 млрд. USD. Безос остава най-богатият човек в света, според Forbes. В контекста на пандемията, която значително ограничи работата на физическите търговци на дребно, популярността на онлайн платформите за търговия Amazon нарасна.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Изпълнителният директор на Reliance Industries Limited Мукеш Амбани увеличава богатството си с близо 20 милиарда долара от март. С $ 52,7 млрд. Амбани стана най-богатият човек в Азия през април, когато Facebook обяви инвестиция от 5,7 милиарда долара в "Reliance Industries".

Общото богатство на 25-те най-богати хора в света е около 1,5 трилиона долара.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар