Вторник, 04 Август 2020

Неделя, 14 Юни 2020 12:43

Захариева и външните министри на ЕС ще заседават с Помпео

В дневния ред са и отношенията с Китай и Турция, Близкоизточният мирен процес, както и развитията в източното съседство с акцент върху ситуацията в Украйна, съобщават от Външно

 

 

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва в неформално видеоконферентно заседание на Съвета „Външни работи“ на Европейския съюз с държавния секретар на САЩ Майкъл Помпео на 15 юни 2020 г, съобщиха от Министерство на външните работи.

Разговорът демонстрира стратегическата важност на трансатлантическата връзка и единство, както и ползите от партньорството между ЕС и САЩ.

Основна тема на дискусията на външните министри от ЕС с Майкъл Помпео ще бъдат международните последици от пандемията от коронавируса и свързаната с нея вълна от дезинформация. В дневния ред са и отношенията с Китай и Турция, Близкоизточният мирен процес, както и развитията в източното съседство с акцент върху ситуацията в Украйна.

След дискусията с Майкъл Помпео министрите на външните работи на ЕС ще обсъдят провеждането на видеоконференция за партньорство със Судан на 25 юни 2020 г. и обстановката в Либия.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар