Петък, 07 Август 2020

Понеделник, 29 Юни 2020 13:28

Херо Мустафа с подаръци за ВМА, „Пирогов“ и доц. Кунчев

Ген. Мутафчийски получи вниманието на посланика на САЩ

Снимка на Военномедицинска академия - ВМА.

Посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа раздаде подаръци по повод предстоящия национален празник на САЩ, който се отбелязва на 4 юли. Посланик Мустафа посети ВМА, където се срещна с директорът на болницата и председател на националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Снимка на Военномедицинска академия - ВМА.

След това тя отиде и в "Пирогов", където бе посрещната от директора и зам.-директора на спешния институт проф. Асен Балтов и проф. Николай Габровски. Специален подарък получи и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Във Военномедицинската академия ген. Мутафчийски показа на посланик Мустафа едно символично за болницата място – „Дървото на живота”, създадено в памет на донорите, благодарение на които са спасени десетки животи през годините. Началникът на ВМА благодари за жеста, направен в навечерието Деня на независимостта.

В "Пирогов" пък посланик Херо Мустафа посети уникалните за България детски клиники. Медиците запознаха посланик Мустафа с дейността на детските звена след ремонта.

Снимка на Военномедицинска академия - ВМА.

Благодарности изказа и доц. Ангел Кунчев, който получи символичен подарък - маска разделена на две, като в едната част е знамето на България, а в другата - това на САЩ. "Благодарение на посланик Херо Мустафа вече съм готов за 4 юли", написа доц. Кунчев в личния си профил във Фейсбук.

Междувременно на страницата на посолството в социалните мрежи се появи покана за прием, който ще се излъчва на живот. "Каним ви на най-големия рожден ден в Америка! Присъединете се към нас на живо на 4 юли от 21 часа", гласи поканата.

източници: ВМА, „Монитор“

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар