Сряда, 23 Септември 2020

Понеделник, 06 Юли 2020 11:26

Номинираният от ГЕРБ за председател на КЕВР се отказа, стартират нова процедура

Мотивите му са, че в обществото е наложено мнение, че изборът ще бъде осъществен нагласено, а не на база неговите експертни качества

 

 

Пламен Младеновски се отказва от номинацията на ГЕРБ за председателския пост в Комисията за енергийно и водно регулиране. Новината потвърди пред Канал 3 председателят на енергийната комисия в парламента Валентин Николов. 

Според Николов новата процедура за избор на председател на енергийния регулатор ще започне до месец.  

По думите му в парламента забавянето на избора няма да се отрази на работата на регулатора.  

Към момента от ГЕРБ нямат нова кандидатура на мястото на отказалия се Пламен Младеновски.  

“Здравейте приятели! За мое най-голямо съжаление, Пламен Младеновски заяви, че ще се оттегли от процедурата за избор на председател на КЕВР! Неговите мотиви са: наложеното мнение в обществото, че изборът ще бъде осъществен нагласено, а не на база неговите експертни качества! Пожелаваме успех на Пламен! Ще бъде стартирана нова Процедура!”, съобщи Николов. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Припомняме, че съмненията, че председателският пост се гласи за конкретен човек се появиха, след като управляващите намалиха изискванията за кандидатите – конкретно за стаж. Николов отговори на тези обвинения с необходимостта да се разшири кръга на кандидатите и да се даде път на младите. 

При стартирането на процедурата се спекулираше, че ГЕРБ искат да сложат на председателския пост именно Пламен Младеновски, който в момента е директор на дирекция "Електро- и топлоенергетика" в енергийния регулатор. В крайна сметка той беше единственият кандидат – останалите партии не дадоха свои предложения до изтичането на крайния срок. Сега ще започне нова процедура.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 06 Юли 2020 11:26
  Европа показа жълт картон на ГЕРБ - време е за червен!

  Депутатът от ГЕРБ Тома Биков, изживяващ се като трубадур и адвокат на Бойко Борисов, направи удивително изказване, че европейската преса, критикуваща българското правителство, била платена!? Репликата му е свързана с критичните публикации в авторитетни европейски медии, отразяващи тримесечните протести в България срещу корупцията и мафиотското управление на ГЕРБ...

 • Понеделник, 06 Юли 2020 11:26
  Цветанов: Бойко Борисов няма да бъде следващият премиер на България

  Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов представи инициативния комитет за учредяване на новата си партия „Републиканци за България“

 • Понеделник, 06 Юли 2020 11:26
  Борисов яхна джипката в Родопите: Най-важното е - войната е между ГЕРБ и ДПС! Другите са за цвят

  Във Велинградско село премиерът бе посрещнат с бурни аплодисменти и с подкрепа да не подава оставка.

  Премиерът Бойко Борисов отново се качи на джипа, но този път в Родопите и по-специално из селата във Велинградско. Той посъветва всички, които говорят, да дойдат в Родопите и да видят кой кой е, тъй като в смесените райони само ГЕРБ се изправяло срещу ДПС.

  Борисов бе посрещнат с бурни аплодисменти. Пред местните жители той поясни, че на площада и на жълтите павета искат оставка, а те му отговориха да не подава такава и, че те са с него. Те добавиха, че са били първото село в община Велинград, което е гласувало за ГЕРБ.

  „Ако тука не сме в Родопите толкова дейни, то къде? Да ми говорят за ислямски мисионери. Много хубаво говорят на жълтите павета, но да дойдат тук и да видят, освен ГЕРБ и ДСБ каква битка се води. Да видят колко имат от „Да България, Мая Манолова. Да дойдат и да видят и кметовете са само от тия две партии. Да дойдат и да видят кой кой е“, призова министър-председателят.

Оставете коментар