Вторник, 04 Август 2020

Четвъртък, 16 Юли 2020 14:28

Иван Ченчев: Борисов да не върти номера, а да си ходи незабавно

Страшното е, че това, което е свършило правителството през последните 3 години, е трудно преодолимо през следващите 10 години, смята депутатът от БСП

 

Въпросът не е дали трябва да си отиде кабинетът, а как да си отиде кабинетът?“, категоричен е депутатът от БСП Иван Ченчев. Според него е подигравка с българския народ, ако Борисов опита да протака и да върти номера – било през експертен кабинет или излизането му в отпуск.

„Този човек не трябва да стои повече и една минута в своя кабинет“, заключи Ченчев.

Той коментира пред БСТВ подготвяния вот на недоверие. „В сегашния парламент знаем, че мнозинството действа под команда. Ако го съберат няма да мине вота. Там са едни натисквачи на бутони, а не хора, които мислят със собствените си глави. Не е това най-страшното. Още по-страшното е, че това, което е свършило правителството през последните 3 години, е трудно преодолимо през следващите 10 години. Всичките им кражби, далавери, назначения на „калинки“. Това е по-страшното. Хората вече са приели този вот на недоверие. Механизмът, по който тази „шайка“ управлява, стана ясен. Където и да се разрови човек, има проблем. Той е с незаконните действия на кабинета. Те правят лобистки закони. Хората не вярват на нито една българска институция. Как трябва да бъде спряно това нещо? С ново управление. Старото е изчерпано. Никой не му вярва. Важните неща за „записите и чекмеджетата“ не се разследват. А именно те вулнуват хората на площада“, подчерта Ченчев.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 16 Юли 2020 14:28
  Правителството отпуска още 19 млн. лева на земеделци

  Следващите месеци ще бъдат критични за света, не само за България. Важно е сега по най-бързия начин да подпомагаме секторите, които могат да загинат, Борисов

   

 • Четвъртък, 16 Юли 2020 14:28
  Нинова: Кандидатирам се за председател на БСП, ще ме замества Владимир Москов (видео)

  БСП призова увеличението на заплатите в администрацията да стане чрез актуализация на бюджета

 • Четвъртък, 16 Юли 2020 14:28
  Остава блокадата на три възлови точки в София

  И днес три кръстовища на София са блокирани, а на място са разпънати палатки. Това са кръстовището на Орлов мост, на Ректора и Ларгото.

  Недоволните, които вече над 20 дни излизат по улиците, дори възнамеряват да внесат искане до общината пространството от Ректората до Орлов мост да се прекръсти на улица Протестна, предаде БНТ.

  Иначе протестиращите се готвят за днешната си демонстрация, която ще бъде 27-а по ред. А заради блокадите движението в София продължава да е затрудено.

Оставете коментар