Сряда, 30 Септември 2020

Неделя, 02 Август 2020 12:49

Недоволни граждани запречиха и пътя към Гърция

Протестиращи са блокирали международния път Е-79 към Гърция

Блокадата е на изхода на Благоевград в посока Кулата, на кръговото кръстовище след Полигона – от едната страна са застанали протестиращи със знамена, а посред платното са оставили автомобил, разказва bTV.

Препречено е пътното платно в посока София и се е образувала километрична опашка. Трафикът в посока Гърция се пропуска периодично.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

След това протестиращите смениха тактиката и започнаха да пропускат колите към София, но препречиха трасето в посока към южната ни съседка. Протестиращите са решени да останат на пътя, докато правителството и главният прокурор не подадат оставка.

В момента пътят е блокиран и в двете посоки, но протестиращите пропускат трафика или към София, или Гърция, периодично, на ротационен принцип.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 02 Август 2020 12:49
  Гледайки Гешев, ще искаме пак Цацаров

  Сам Борисов определи преди време единия като умен, а другия като оперативен, каквото и да означава това

 • Неделя, 02 Август 2020 12:49
  Евродокладът: Българите протестират заради корупцията

  Българите протестират заради липсата на наказания за политическата корупция, съдебната система продължава да не е напълно реформирана, а са видими и връзките между политици и медии. Това пише Европейската комисия в първия си доклад за България по новия общоевропейски механизъм, предаде bTV.

  „Липсата на резултати в битката с корупцията е един от ключовите въпроси, повдигнати от протестите, започнали през лятото на 2020 г. и все така се очаква от властите да постигнат последователни успехи с окончателни присъди по корупционни дела от висок ранг“, пишат от ЕК.

  Споменат е "Апартамент гейт" и становището на КПКОНПИ, че замесените в имотния скандал не са в ситуация на конфликт на интереси.

  Отбелязва се още, че, въпреки наличието на правна рамка за конфликта на интереси, все още има опасения по отношение на лобирането, което на практика е нерегулирано.

 • Неделя, 02 Август 2020 12:49
  Замеряха с яйца Караянчева в Благоевград

  Председателката на парламента говорила кой как да се вози не като парламентарист, а като активист на ГЕРБ

Оставете коментар