Неделя, 27 Септември 2020

Вторник, 04 Август 2020 20:32

Мощна експлозия на пристанището в Бейрут, десетки убити и ранени

Взривът е станал в район, недалеч от посолството на България

 

Мощен взрив разтърси района на морското пристанище в Бейрут близо до ливанската военноморска база. Експлозията е разтърсила жилищните райони на ливанската столица. Някои жилища и офиси са повредени, съобщава ТАСС.

Експлозията е уби поне 10 души, рани много хора и предизвика разрушения и щети в радиус от няколко пресечки, съобщи "Ройтерс".

Причините за експлозията все още не са установени.

Телевизионният канал Al Hadath не изключва, че на територията на морското пристанище е нанесен ракетен удар. Al Mayadeen TV съобщи, че експлозията е станала в склад за пиротехника.

Няма данни за пострадали български граждани при взрива днес в ливанската столица Бейрут, съобщиха междувременно от Министерството на външните работи (МВнР).

Взривът е станал в район, недалеч от посолството на България в Бейрут. По информация на дипломатическата ни мисия няма пострадали сред служителите в посолството. По сградата му има минимални щети – счупени прозорци.

Здравният министър говори за "много голям брой" ранени и много разрушния. Телевизия "Ал Майадин" съобщава за стотици ранени.

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар