Четвъртък, 09 Юли 2020

Четвъртък, 17 Ноември 2016 13:39

Борисов: Служебният кабинет – без нас

Плевнелиев и Радев да седнат, да направят правителство и да ходим на предсрочни избори, посъветва лидерът на ГЕРБ

Бившият премиер Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ няма да участва в съставянето на служебно правителство.

„Плевнелиев и Радев да седнат и да направят служебно правителство и да ходим на предсрочни избори“, каза Борисов след консултациите при държавния глава, които излизат на дневен ред, след като парламентът прие оставката на второто му правителство.

„Сега дават само самолети, които излитат, ще дойде време, когато ще дават купчините желязо, каза още Бойко Борисов. -  Г-н Радев си пожела цялата власт и сега Господ му я даде - каквото иска може да прави без никаква съпротива и без никаква опозиция. Защо БСП да не носят цялата отговорност сега, да си направят правителство“.

Той бе категоричен, че предсрочните избори трябва да бъдат по нови изборни правила.

„Никога не съм казвал, че кметовете ще си дават оставките“, допълни още Борисов.

В нощта на изборите министър-председателят Бойко Борисов заяви, че ще потърси отговорност за изборната загуба от кметовете на ГЕРБ.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 17 Ноември 2016 13:39
  Проф. Александър Маринов: За Борисов е добре да се оттегли. Иска го, но не знае как!

  Премиерът два пъти подава оставка дотук, но имаше голяма степен на увереност, че ще се върне на власт. Сега такива изгледи няма, е мнението на политолога проф. Александър Маринов - председател на Стратегическия съвет към президента Румен Радев, споделено в интервю за "Епицентър"

 • Четвъртък, 17 Ноември 2016 13:39
  Президентът: Допълнително охраняваните лица се определят от изпълнителната власт, а контролът е в Народното събрание
  • Участниците във вчерашното събитие са служители на НСО, която от 2015 г. реално е към изпълнителната власт.
  • Тече служебна проверка в НСО по разпореждане на държавния глава.

  Охранителите, които участваха в инцидента с Христо Иванов от "Да, България" в парка Росенец, са служители на Националната служба за охрана (НСО). Това потвърди лично президентът Румен Радев в извънредно изявление и съобщи, че вече е в ход служебна проверка в НСО, с която да се изясни правомерността на действията на държавните гардове.

  „Законите и правата на гражданите се погазват публично. Институциите трябва да отговорят открито. По повод вчерашния инцидент в Росенец разговарях с ген. Красимир Станчев, ръководителят на НСО. Участвалите в него са служители на НСО. В ход е служебна проверка“, подчерта държавният глава.

  „Отдавна заявих, че господата Делян Пеевски и Ахмед Доган не трябва да се охраняват от НСО, но това зависи от изпълнителната власт в лицето на министър-председателя Бойко Борисов", подчерта Румен Радев.

 • Четвъртък, 17 Ноември 2016 13:39
  Веселина Томова към “десните”: “Плажът” или “чекмеджето” е по-важно?!

  Приключихте ли да ви улисват с извънреден плаж, щото сърбите влязоха в парламента без да имат тиква спалня с 1 млн. евро? И даже си нямат мракобесен Щаб, като нашия!

  Плажът ли ви е важен, или най-важна е ДЪРЖАВНАТА спалня на премиера, пълна с КОРУПЦИОННИ КИНТИ?!

  А, десносектанти?

  Щото от незаинтересоваността ви към Бойко Методиев Борисов ми се повръща, и чак ме кара да си мисля, че той ви кара да ходите на "плаж"!

  Веселина Томова, фейсбук

Оставете коментар