Петък, 07 Август 2020

Понеделник, 04 Юни 2018 20:13

Весела Кюлева съседка на Цветан Василев и Дънката в Женева, Христо Ковачки с имот в Ница, Георги Гергов с ултра баровски палат в Лугано, Пламен Минчев с къща на мафиот в Неапол

Вижте какво показа проверка на BIG5 за това, кои богати българи имат свои имоти из Европа

Весела Кюлева, която жълтите вестници наричат „веселата вдовица“, е бивша съпруга на убития банкер Емил Кюлев. Съпругата на разстрелания икономист, за когото се говореше, че е близък с бившия президент Георги Първанов, се шири в неземен палат на брега на езерото в Женева. В същото време пред репортер на BIG5 майката на покойния Кюлев разказа, че ходи през 3-4 дни на гроба му, но съпругата му рядко се сещала за милионера, когото наследи.

Весела Кюлева с новия си мъж Мартин Станков

Славчо Христов, който беше шеф на Сибанк, пък се е уредил със славен имот в богаташкия квартал Пирея в Атина. Говори се, че Христов има десетки имоти в Гърция, някои дори и по островите на южната ни съседка. Бързият успех на бившия сервитьор минава под сянката на управлението на Иван Костов и първия кабинет на Бойко Борисов, твърдят още колеги. На откриването на ресторанта му „Олимп“ през 2009 г. Христов гордо обявява: “Аз не съм браншовик, сервитьор, готвач или барман”, въпреки че кариерата му започва именно като сервитьор.

Бившият тъст на Евелин Банев-Брендо, за когото се говори, че е наркобос номер едно не само у нас, а и на Балканите - Александър Добринов, също има един куп имоти в Гърция. Дори южните ни съседи са шашнати от възможностите на Бицианито. Прякорът му идва от модната марка, която има с дъщеря си Моника Добринова. Тя заряза Брендо, след като той бе осъден. Брендо пък щастливо изчезна в чужбина. За Моника Добринова вече също се говори, че е пълноправен член на клуба на „веселите вдовици“, макар бившият ѝ съпруг да е съвсем жив.

Иво Прокопиев и Росен Плевнелиев

Други горди собственици на имоти в Гърция са семействата Прокопиеви и Плевнелиеви. Бившият президент на Бойко Борисов има къща на третия ръкав на Халкидики, Атон, за да е по-близо до Господ. Странна идея, при положение, че в България Господ е един и се казва Бойко Борисов. Припомняме, че Плевнелиев влезе в политиката с 300 милиона лева от продажбата на Бизнес парк София.

На първия ръкав на Халкидики пък имоти има и бившият земеделски министър от първия кабинет на Бойко Борисов, Мирослав Найденов. Найденов има 2 къщи в село Пефтохори. 

Зли езици твърдят, че в същото село къща има и Георги Първанов, макар че тази информация не е категорично потвърдена.

Бившият агент на ДС и РУМНО на ГЩ на БНА и отървал се по давност да върне 40 млн. лева на БЗК, Атанас Тилев, също има къща в Касандра. Имотът му се намира почти в самия край на първия ръкав.

На Касандра в комплекса „Сани“, държи лятна къща и шефа на „Лукойл“ Валентин Златев. Тя е близо до марината, където Златев държи и мегалуксозната си лодка.

Тилев пък не се ограничил само с Гърция, но държи и апартамент във Виена, както и своя къща в Швейцария. Припомняме ви, че той е бившият баш банкер и собственик на фалиралите през втората половина на 90-те години, Българска земеделска банка и Добруджанска банка.

Атанас Тилев

В братска Гърция имоти има и дъщерята на бившия гуверньор на БНБ Тодор Вълчев - Елена Вълчева. В списъка е и бившият съветник на Желю Желев - юристът Стоян Сталев. Той също се е уредил с имот на територията на южните ни съседи.

Починалият буквално преди дни председател на Българска стопанска камара Божидар Данев, също има имот в Гърция. Такъв има и наследникът на бившия бос от СИК Стоил Славов, известен още с прякора Жоро Главата, който от скоро също има своя къща на първия ръкав на полуостров Халкидики.

Собственикът на трaнспортна фирма Карат – C, както и собственик на хотел „Двореца“ във Велинград, Миролюб Столарски пък има къща в Неа Ираклица, на 20 км от град Кавала. Името на Столарски се свързва основно с принадлежността му към бившите комунистически служби, дружбата му с Цветан Цветанов и ГЕРБ, както и с грандиозен скандал около поръчка на транспортни услуги от Столична община.

Миролюб Столарски

Друга любима „нова родина“ за нашите богаташи е Швейцария. Там свои имоти за десетки милиони франка имат бившият шеф на фалиралата банка КТБ Цветан Василев, Весела Кюлева и много други.

Василев, който днес е подсъдим и се крие в Сърбия, отдавна си е харесал Женева и купува къща там на името на своята съпруга. Комшийка му е Весела Кюлева, чиято къща е също в Колони, на левия бряг на Женевското езеро.

Любопитно е, че те не са единствените нашенци в махалата. Техни съседи са раследваният за наркотрафик Данаил Славов - Дидо Дънката и още няколко нашенци. Нека припомним, че бизнесменът от Варна беше арестуван около акция „Медузите“ преди години. Интересно е, че според преценка на местни специалисти, имотите на Кюлева и Дънката са по-скъпи от този на жената Цветан Василев. От разследването по делото КТБ стана ясно, че къщата на банкера е на стойност 23 млн. швейцарски франка.

Данаил Славов - Дидо Дънката

В Швейцария свой имот има и легендата от ДС Цветан Цанев, чието име според публикации в медиите, се свързва основно с „държавния трафик“ на каптагон преди 1989 година.

Бизнесменът от Пловдив и горд собственик на ЦУМ в София, Георги Гергов, също има къща в Щвейцария, но той пък е избрал Лугано, до едноименното езеро. В Гщад своя къща има Атанас Тилев, а няколко други известни нашенци пък имат имоти в Цюрих.

Георги Гергов

Весела Лечева е по-претенциозна. Жената на Манол Велев, който преди 10 години беше прострелян и се намира в будна кома, има луксозен имот във Виена. Припомняме, че на 11 юли 2007 г. пред входа на жилищна кооперация на ул. „Мизия“ 3 в София, където е разположен офисът на Велев, той бе прострелян в главата. Тогава премиерът Сергей Станишев осъди покушението, като го определи като „нахално покушение от страна на организираната престъпност“. По онова време името на Велев се свързваше предимно с хазарт и хотелиерство, както и приятелството му с тогавашния президент Георги Първанов.

Във Виена отскача и друга „весела вдовица“ – Ангелина, бившата съпруга на Косьо Самоковеца. Обвиненият за контрабанда на наркотици и за отвличания беше убит през 2003 г. в Холандия пред погледа на моделката Цеци Красимирова. Самата тя пък има жилище в Барселона, къде често води на веселба свои дружки. В Барселона имот има и бившата жена на шефа на КРИБ Кирил Домусчиев, Ирина.

Петя Славова с дъщеря си Жени

На 60 км от Милано в Италия пък къщи имат други две известни нашенки. В градчето Стреза, на брега на езерото Лаго Маджоре ултра скъпи къщи имат бизнесдамата Лора Виденлиева и банкерката Петя Славова. Виденлиева е вдовица на бившия шеф на Мобилтел Владимир Грашнов, който почина от рак и ѝ завеща милиони, а Славова е собственичка на „Инвестбанк”.

В Италия жилище има и бившата съпруга на Христо Сираков, Мария Бешлиева. Нейният нов италиански съпруг е собственик на луксозен апартамент точно пред „Понте Векио“ във Флоренция. Самият Сираков пък има апартамент в спа-градчето Монтекатини.

В най-баровския квартал на Неапол ултра скъпа къща има бившият собственик на соковете BBB Пламен Минчев. Смята се, че Минчев е купил имота директно от известен неаполитански мафиот.

Пламен Минчев

В Ница свой втори дом си е закупил енергейният бос Христо Ковачки. Той прекарва много време във Франция, като често обаче отскача до Швейцария за сладки раздумки с други богати нашенци.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар