Неделя, 22 Юли 2018
Сряда, 13 Юни 2018 09:56

Вижте каква е съдбата на Пенка! Фермери пускат кравите в Сърбия като бежанци! Симеонов строи ограда за добичетата?

През последните дни ни надуха главите по всички телевизии с йравата Пенка. Добичето отиде без документи в Сърбия, след това я върнаха и по законите на ЕС, тъй като Сърбия не част от съюза, трябваше да бъде убита (Обясняваме за тези, които случайно през последните две седмици не са гледали новини).

Безумието потелевизиите продължава, въпреки, че Пенка е помилвана. Собственикът ѝ Иван Харалампиев заяви, че спасил честта на животното. Разплакан от радост черпи с бонбони репортерки и разказва колко му е ценна кравичката. За нея дори се застъпи Пол Маккартни от "Бийтълс". 

Ако има малко въображение, грижовният стопанин, който изпусна животното си да избяга, може да я предложи в аукциона "Кристис" в Ню Йорк, където се продават картини на Леонардо да Винчи. Току-виж, може да ѝ вземе милиони, а неин купувач да се окаже някоя звезда от ранга на Пол Маккартни и защитничката на българските мечки Бриджит Бардо. 

В същото време фермери се канят да пускат кравите си в Сърбия, за да получат славата на Пенка и да им вземат добри пари. Валери Симеонов дори се канел да строи ограда към западните ни съседи, но нямал време заради акция "шум" по морето, в която никой не му помага. Остава надеждата някой от останалите министри да ходят и да завръщат добичетата обратно, за да нямаме проблеми със западните ни партньори и да останем без мляко.

Така обаче животните ще си намерят дори и адвокат в лицето на д-р Дамян Илиев, който се похвали пред БТВ, че намерил вратичка в закона. Директорът на Българската агенция по безопасност на храните се оказа филантроп, алтруист и месия за животинката. "Троловете" във Фейсбук пък се спукаха от майтапи на гърба на Пенка. "Ако беше по Бай Тошово време, отдавна да е на суджуци". "Пол Маккартни да си я вземе, като толкова му е тъжно и да я пасе". "Собственикът за какво черпи с бонбони? Да не се е сгодил с Пенка". Това са само част от коментарите във фейсбук. Очакваме продължение на сагата! 

Васил Василев, BIG5

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 13 Юни 2018 09:56
  Фарс! Журналисти разказват с какво се храни кравата Пенка. Новата звезда е по-важна от пенсионерите с 250 лв. и от децата с увреждания

  Кравата Пенка стана медийна звезда. Дават я денонощно по телевизиите. Колеги репортери се вълнуват как живее, как се храни, а всички трябва да плачем за тъжния просълзен собственик. 

  Кой е виновен всъщност? Кравата, или собственикът, който е блял и не си е опазил добичето? Когато умре, когато и да е това, може да направим мавзолей до пл. Орлов мост в Борисовата градина. 

  Медийната истерия около Пенка отново скрива истинските проблеми. Някои колеги, както винаги прекалиха и пресолиха манджата. Какво яде Пенка стана фундаментална новина, но какво си купуват пенсионерите с 250 лева - не е важно. Както и как издържат майките на деца с увреждания. Както сме тръгнали, може да се изислят извънредни телевизионни емисии за прасетата Гошко по Коледа, които падат под ножа.

  Собственикът е изпуснал кравата в Сърбия. Както гласят правилата на ЕС, ако още сме част от него, трябва да бъде заколена. Разни природозащитници ревнаха, че не трябвало, ангажирахме цяла агенция да изследва Пенка... Пол Маккартни иска да спаси Пенка. Да дойде, да заповяда, да изпее някоя песен, да поведе животното с юларчето и да се приключи с глупостите, които някои колеги бълват. 

  Васил Василев 

 • Сряда, 13 Юни 2018 09:56
  Британският вестник "Сън" ни върна Македония покрай кравата Пенка

  Акцентът на българското европредседателство по отношение на Западните Балкани придоби изненадващ нов прочит заради… кравата-беглец Пенка.

  Животното, което властите искат да умъртвят заради бягство от стадото и двуседмична разходка на сръбска територия, се превърна в любима развлекателна история за световните медии – макар за собственика Иван Харалампиев и за защитниците на животните у нас сюжетът да е подчертано драматичен.

  Сред тези медии е и британският таблоид „Сън”. В иначе стандартна дописка изданието разказва за „смъртната присъда” на кравата, като материалът е илюстриран предимно със стопкадри с неясен произход… но и с карта. Именно тук „Сън” напуска пределите на куриозното и се потапя надълбоко в геополитиката.

  На картата България е изобразена във вид, в който тя не е била поне от 1944 г. насам – с присъединена почти цялата територия на Македония. Сърбия, пък, е разделена на две държави.

  Коментарите под материала и в социалните мрежи, очаквано, са предимно на българи – едни на шега благодарят на вестника, че е реализирал българския национален идеал, а други питат дали заради брекзит вече и търсачката „Гугъл” е спряла да функционира на Острова и така е лишила екипа на „Сън” от прецизни географски данни.

   

 • Сряда, 13 Юни 2018 09:56
  Euronews: Българите осъдиха Пенка на смърт, защото се шляе извън границите на ЕС

  Случаят с кравата Пенка влезе в световните медии и стигна до Страсбург. 

Оставете коментар