Сряда, 08 Юли 2020

Четвъртък, 12 Юли 2018 17:09

Корнелия Нинова: ГЕРБ умишлено бави решаването на проблеми, чака да дойде ваканцията

"С наши подписи, бързо ще разгледаме промените в защита на съкратените миньори. Проблемът на миньорите е стар и не намира решение до ден днешен. Премиерът им обеща. Омбудсманът Мая Манолова внесе предложения, но още не е решен проблемът. Те се обърнаха с молба към БСП за помощ за разрешаването му и ние ще им помогнем". 

Това написа във фейсбука си лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Има внесено предложение за промяна в Кодекса за социалното осигуряване от ГЕРБ, но няма никакво движение по него. Подозираме, че това е умишлено, не се включва в дневния ред на комисия и в пленарна зала. Идва ваканция и въпросът ще остане за септември – октомври, а тези хора няма как да отговорят на условията за пенсиониране, съкратени са", посочи Нинова. 

"Ще съберем подписи и по Правилника за организацията и дейността на НС ще поискаме задължителното включване на този законопроект в дневния ред, първо на Комисията по труда и социалната политика, а след това и в пленарна зала. Ще поискаме и гледането на първо и второ четене да бъдат в един ден, тъй като става въпрос само за един текст. Така ще можем да помогнем за решаване на проблема на съкратените миньори от „Бобов дол”", допълни лидерът на БСП.

Оставете коментар