Петък, 07 Август 2020

Сряда, 21 Август 2019 13:26

Летищата в София, Варна, Пловдив и няколко медии с бомбени заплахи (допълнена)

В рамките на няколко часа днес са подадени сигнали за бомба в сградата на БНТ и на Терминал 1 на Летище София. Сигналът за летището е подаден в 9.20 часа, а този за БНТ – в 11.30 часа. 

Незабавно са предприети необходимите действия за обезопасяване на района на телевизията, изведени са всички служители. Преди минути е приключила щателната проверка, при която е установено, че сигналът е фалшив.

Анонимен мейл за поставено взривно устройство е бил получен около 9:20 ч. тази сутрин и на Летище София. На място веднага са пристигнали екипи на Гранична полиция и Жандармерията. Следови кучета са претърсили района на Терминал 1. Взривно устройство не е намерено, не се е наложила евакуация на хора. Всички полети излизат и кацат по разписание.

Сигнал за бомба е подаден и на терминала на Летище Пловдив. Сигналът за поставено взривно устройство на летището е получен към 11.00 часа. Незабавно са предприети необходимите действия за обезопасяване на района. Преди минути е приключила щателната проверка, при която е установено, че и този сигнал е фалшив.

Сигнал за бомба бе получен и на летище Варна. Съобщението до служебни електронни адреси е било изпратено малко преди обед. Извършена е проверка на полицията, която не е открила взривно устройство. Не се е стигнало до отлагане на полети. 

Обект на бомбени заплахи са били още редакциите на "24 часа" и "Новини.бг".

От МВР работят по установяването на човека, изпратил съобщенията.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 21 Август 2019 13:26
 • Сряда, 21 Август 2019 13:26
  Нинова: Извинявам се на полицаите, че излязох сама от БНТ

  „Не съм искала протестиращите пред БНТ да ми се извиняват за случилото се след участието ми в предаването “Панорама”. Напротив. Искам аз да се извиня на полицаите, затова че им отказах те да ме извеждат, отказах кола и излязох сама, пеша. По-късно разбрах, че с това съм нарушила техните правила за реакция в такива случаи. Извинете ме за причиненото ви неудобство.“

  Това написа Корнелия Нинова в профила си във фейсбук по повод инцидента в петък вечер след участието й в „Панорама“.

  Припомняме, че лидерът на БСП участва в предаването заедно с шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. След почти два часа престой в сградата на БНТ двете бяха изведени с полиция след 23.30 часа, а протестиращите бяха избутани от пространството пред "Сан Стефано", за да се освободи място за извежданите политици.

  Дариткова бе качена на автомобил, но демонстрантите обърната кофи за боклук пред колата и тя остана в участъка между улиците "Шейново" и "Тулово".  Протестиращите крещяха  "Оставка" и "Пазите престъпници“.

  Искането на демонстрантите бе Дариткова да излезе при тях и да обяви оставката на правителството. Дариткова отвърна на протестиращите с пост във Фейсбук, в който пише: "Няма да допусна да бъда използвана за повод за конфликт между протестиращи и полиция! Всички обаче имаме своите права!"

  Корнелия Нинова премина пеша през протестиращите и се качи на такси.

   

 • Сряда, 21 Август 2019 13:26
  Кошлуков се натегна на Борисов: Спря програмата на БНТ, за да покаже Бойко в джипа!

  Българската национална телевизия прекъсна новините си, за да покаже на обществото… как шофира Бойко Борисов

Оставете коментар