Понеделник, 21 Октомври 2019
Сряда, 21 Август 2019 13:26

Летищата в София, Варна, Пловдив и няколко медии с бомбени заплахи (допълнена)

В рамките на няколко часа днес са подадени сигнали за бомба в сградата на БНТ и на Терминал 1 на Летище София. Сигналът за летището е подаден в 9.20 часа, а този за БНТ – в 11.30 часа. 

Незабавно са предприети необходимите действия за обезопасяване на района на телевизията, изведени са всички служители. Преди минути е приключила щателната проверка, при която е установено, че сигналът е фалшив.

Анонимен мейл за поставено взривно устройство е бил получен около 9:20 ч. тази сутрин и на Летище София. На място веднага са пристигнали екипи на Гранична полиция и Жандармерията. Следови кучета са претърсили района на Терминал 1. Взривно устройство не е намерено, не се е наложила евакуация на хора. Всички полети излизат и кацат по разписание.

Сигнал за бомба е подаден и на терминала на Летище Пловдив. Сигналът за поставено взривно устройство на летището е получен към 11.00 часа. Незабавно са предприети необходимите действия за обезопасяване на района. Преди минути е приключила щателната проверка, при която е установено, че и този сигнал е фалшив.

Сигнал за бомба бе получен и на летище Варна. Съобщението до служебни електронни адреси е било изпратено малко преди обед. Извършена е проверка на полицията, която не е открила взривно устройство. Не се е стигнало до отлагане на полети. 

Обект на бомбени заплахи са били още редакциите на "24 часа" и "Новини.бг".

От МВР работят по установяването на човека, изпратил съобщенията.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 21 Август 2019 13:26
  АТАКА: БНТ нарушава законите. ЦИК да спре „Референдум”

  АТАКА иска от ЦИК да отмени предаването „Референдум”, което трябва да се излъчи на 15 октомври по БНТ. Причината е, че националната телевизия нарушава задълженията си по Изборния кодекс (ИК), Закона за радио и телевизия и Споразумението за отразяване, което е сключила с партиите и коалициите

 • Сряда, 21 Август 2019 13:26
  Налче на ботуш

  Кеворк Кеворкян: Нищо особено не се случи в „Референдум“, освен, че за сетен път се потвърди, колко беззъба и самосугестирана е БНТ ... Можеше и Кошлуков да влезе в студиото и да се опита да претегли авторитета си. Той сигурно още си спомня, как в далеч по-съдбоносни времена го допуснах в изборното студио в нощта на 10 юни 1990 година

 • Сряда, 21 Август 2019 13:26
  ВАС застана зад Волен Сидеров в спора му с Кошлуков

  Върховният административен съд (ВАС) застана зад Волен Сидеров в спора му с генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

Оставете коментар