Вторник, 02 Юни 2020

Събота, 31 Август 2019 10:45

Нов случай на изнасилено дете в село Сотиря

За вероятен случай на блудство с дете в сливенското село Сотиря съобщи БНР късно през нощта срещу събота.

Момиченцето е на възраст между 7 и 8 години, прието е в болница в Сливен без опасност за живота. Не е ясно коя болница е дала потвърждение, защото в областния град лечебните заведения са няколко.

В полицията са задържани мъж на около 60 годишна възраст и момче на 14 г. Те също са от Сотиря. Новината е потвърдена за БНР и от кмета на селото Димчо Георгиев. В официалния сайт на община Сливен пък са налични единствено стационарните телефони на служителите, които в късните нощни часове няма как да отговарят на позвънявания.

Малко по-рано потребител във Фейсбук провокира шок и ужас с детайли, които никак не се връзват с известното досега. Той съобщи за изнасилено и убито от двама клошари 5-годишно момиченце, които били натъпкали парцали и чорапи в гърлото му. Минути по-късно същият уточни, че детето е на 7 години.

Припомняме, че точно преди две седмици, 15 август към 15 ч. в Сотиря на метри от дома си в изключително тежко състояние бе намерена 7-годишната Кристин, която почина на път за болницата. Мартин Трифонов на 21 г. бе видял детето в магазин да си купува сладолед. По-късно той бе открит след няколко часови издирвания и преследване от местни хора, прострелян от полицията и задържан. Окръжната прокуратура в Сливен му повдигна три обвинения – за убийство, за блудство и за изнасилване. Законът предвижда наказания за трите обвинения до 30 години затвор, доживотна присъда и доживотна без право на замяна.

Трябва да се променят законите. Всички тези инциденти се дължат на безнаказаността на престъпниците. Трябва да има доживотна присъда без право на обжалване.

Това каза пред камерата на Нова телевизия кметът на село Сотиря Димчо Георгиев, който даде последна информация за поредния инцидент в селото, при който 16-годишно момче и 60-годишен клошар блудстваха с малко момиченце от ромската махала в населеното място.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Не мога да коментирам за снощния случай. Има полиция и прокуратура, те ще дадат повече информация. Получихме сигнал и реагирахме веднага. 16-годишният се е опитал да избяга, но и двамата са задържани. Не знам как са се намерили. Двамата нямат нищо общо. Категорично не са баща и син. Не знам дали са изнасилили детенцето. Тези въпроси към полицията. Всички сме шокирани, защото това се случва само две седмици след предишния случай. Майката е много притеснена. Тя е успяла да се намеси навреме. Детето е контактно, било е прието в болницата и прегледано, но не мога да кажа дали е имало изнасилване", заяви кметът.

"Пак ще повторя, че трябва промяна в законите. Този 16-годишният е с регистрации за множество кражби. На 16-години е, а е рецидивист. Възрастният мъж не го познавам, защото съм по-млад. Той е живял тук преди години, имал е деца, после е забягнал и се върна преди 5-6 години", разкри Димчо Георгиев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар