Четвъртък, 20 Февруари 2020

Вторник, 17 Септември 2019 10:57

Приключи проверката в БНР

Има данни за престъпление, извършено от директора на дирекция "Техника" Пламен Костов

Приключи проверката в БНР. Има данни за престъпление, извършено от директора на дирекция "Техника" Пламен Костов.

Проверката е възложена на ДАНС, СЕМ и КРС, под прякото ръководство на зам.главния прокурор Иван Гешев, съобщиха от държавното обвинение, цитирано от "Труд".

Извън заложения график за извършване на профилактика на 11.09.2019 година Пламен Киров е изготвил писмено уведомление до генералния директор на БНР за "създаден голям технически проблем", който "налага профилактиране на студийния комплекс на Програма "Хоризонт" за времето от 06 до 11 часа на 13.09.2019 година.

Никъде в това уведомление Костов не е посочил, че ще се извършва спиране на излъчването на програмата и не довел до знанието на генералния директор такова свое намерение. Генералният директор е поставил резолюция "Да" на документа.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В хода на извършената от ДАНС проверка е установено:

- не е извършвана каквото и да е профилактика на студийния комплекс на Програма "Хоризонт",

- не е съществувал какъвто и да е технически проблем, налагащ профилактиране  на студийния комплекс на Програма "Хоризонт",

- не са съществувал и проблем с преноса на сигнал от студиата на БНР до Централната апаратна,

- не е съществувал технически или друг проблем за предаването на сигнала от Централната апаратна до входната точка на НУРТС.

Същевременно не е била прекъсвана работата на програма "Хоризонт", която се е излъчвала он-лайн и е можела да се слуша в интернет на сайта на БНР.

Всички материали от проверката са изпратени на Софийска градска прокуратура с оглед на извършване на евентуално престъпление па служба от длъжностно лице от БНР - директорът на дирекция "Техника" Пламен Костов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар