Събота, 18 Януари 2020
Четвъртък, 12 Декември 2019 09:59

ВСС прие оставката на Сотир Цацаров като главен прокурор

Точно в 9:42 ч. с 20 гласа "за" и 0 "против" и без дебат ВСС прие оставката на Сотир Цацаров като главен прокурор.

ВСС незабавно ще изпрати предложение до президента за издаване на указ за освобождаването на Сатир Цацаров от поста главен прокурор. Мандадтът на Цацаров ще бъде прекратен от датата на публикуването на указа в Държавен вестник, предаде БНТ.

След като Указът влезе в сила, Сотир Цацаров ще встъпи в длъжност като председател на КПКОНПИ. В същия ден Иван Гешев ще встъпи в длъжност главен прокурор.

Вчера със 165 гласа "за" и "30" против Сотир Цацаров беше избран от парламента за председател на КПКОНПИ.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Сотир Цацаров не присъства на днешното заседание на ВСС. Председателят на ВКС Лозан Панов също не участва в гласуването на оставката на Цацаров. Панов влезе в залата, след като оставката на главния прокурор беше приета.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 12 Декември 2019 09:59
  Путин планира да остане на власт до 2024 г.

  Путин каза, че Медведев ще бъде назначен на нова длъжност като заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация

 • Четвъртък, 12 Декември 2019 09:59
  Правителството на Русия подаде оставка (допълнена)

  Медведев ще бъде назначен за заместник-председател на Съвета за сигурност

 • Четвъртък, 12 Декември 2019 09:59
  Емил Димитров - Ревизоро е новият екоминистър: Ще бъда администратор. Искам да се справя добре!

  Със 111 гласа "за", 96-"против" и без "въздържал се" парламентът прие оставката на Нено Димов и назначи Емил Димитров за екоминистър, предаде Агенция "Фокус".

  "Ще бъда администратор. Искам да се справя добре! Искам мандатът да се изкара докрай. Ще направя всичко възможно да навляза в  работата на министерството, ще изпълнявам програмата на правителството. Оставам приятел с всички вас", бяха първите думи на новия министър към неговите колеги в парламента.

  "Много ми е добре при вас. Не искам да си тръгвам от вас, но така се налага. Вчера си взех табелката дори. Не мога да откажа поста, защото ще кажат - този човек ме предаде", каза той и заяви, че не отива в МОСВ, за да бъде метла - синя, червена, жълта..."Искам да се справя добре", завърши той и обеща, че ще направи всичко възможно да влезе бързо в работата на министерството и ако може ще реши проблемите на всички. 

  Димитров поясни, че не е ходил до момента в миньорския град и разказа, че е живял там, роднините му днес са там, чичовците му днес са там.

Оставете коментар