Петък, 18 Септември 2020

Четвъртък, 26 Декември 2019 11:06

Борисов в Перник проверява къде се губи водата. Областен управител и министри разясняват на премиера причината за изчезването на 1/3 от водата на града (видео)

Премиерът Бойко Борисов е в Перник, за да следи обследването за загуби на вода в общината. Това става ясно от профила му във Фейсбук.

Министър-председателят е придружен от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и от министъра на икономиката Емил Караниколов. На мястото е и областният управител на Перник Емил Костадинов, според чийто думи, проблемът е основно в остарялата водоснабдителна инфраструктура, която не е подменяна от 1954 година.

По думите на Караниколов, благодарение на фирмата, която работи на място, вече има измервателна апаратура. „Проблемът с инфраструктурата е трагичен“, посочва той.

"Знаеш ли колко градове си завършиха водните проекти? На 60-70 години е тази мрежа", заяви премиерът Борисов и добави: "На практика правим нова водопроводна система". 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Емо (бел.ред. – министърът на икономиката Емил Караниколов), тебе те оставям тук. Ще ти пратя още хора по водопроводите. Съответно тези подозрения, за които говорим, машината ще ги заснеме и ще видим дали проблемът е във водопровода. Искам "Икономическа полиция" да мине с прокурорите, да бъде събрано и разпитано всичко по трасето. Такава безогледна безотговорност, десетилетия наред. Караниколов остава тук, да кажат защо няма измервателни уреди на язовира и какво са взели", разпореди Бойко Борисов. 

Да се извика проектант за пречиствателната станция - ако трябва за пречиствателната станция, за да не се губят тези води, пуснете по „Национална сигурност поръчка“. Да стане веднага, нареди Борисов по време на инспекцията.

 „От близките градове командировъчни екипи на ВиК да влязат по ремонтите, бързо да кажат какви материали са нужни, за да не разкарваме само хората, а да докараме и материали - тръби, фуги“, добави премиерът.

Припомняме, че на 24 декември Борисов се срещна в Министерския съвет с представители на кризисния щаб на Перник, сформиран във връзка с бедственото положение в общината. Присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, кметът на Перник Станислав Владимиров и областният управител Емил Костадинов. В хода на разговора Борисов беше информиран за предприетите мерки във връзка с водната криза в района. Решението беше да започне обследването на загуби по мрежата по Клон 2, където по моментни изследвания се губят по около 90 l/s. 

 

 

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар