Понеделник, 17 Февруари 2020

Четвъртък, 26 Декември 2019 11:06

Борисов в Перник проверява къде се губи водата. Областен управител и министри разясняват на премиера причината за изчезването на 1/3 от водата на града (видео)

Премиерът Бойко Борисов е в Перник, за да следи обследването за загуби на вода в общината. Това става ясно от профила му във Фейсбук.

Министър-председателят е придружен от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и от министъра на икономиката Емил Караниколов. На мястото е и областният управител на Перник Емил Костадинов, според чийто думи, проблемът е основно в остарялата водоснабдителна инфраструктура, която не е подменяна от 1954 година.

По думите на Караниколов, благодарение на фирмата, която работи на място, вече има измервателна апаратура. „Проблемът с инфраструктурата е трагичен“, посочва той.

"Знаеш ли колко градове си завършиха водните проекти? На 60-70 години е тази мрежа", заяви премиерът Борисов и добави: "На практика правим нова водопроводна система". 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Емо (бел.ред. – министърът на икономиката Емил Караниколов), тебе те оставям тук. Ще ти пратя още хора по водопроводите. Съответно тези подозрения, за които говорим, машината ще ги заснеме и ще видим дали проблемът е във водопровода. Искам "Икономическа полиция" да мине с прокурорите, да бъде събрано и разпитано всичко по трасето. Такава безогледна безотговорност, десетилетия наред. Караниколов остава тук, да кажат защо няма измервателни уреди на язовира и какво са взели", разпореди Бойко Борисов. 

Да се извика проектант за пречиствателната станция - ако трябва за пречиствателната станция, за да не се губят тези води, пуснете по „Национална сигурност поръчка“. Да стане веднага, нареди Борисов по време на инспекцията.

 „От близките градове командировъчни екипи на ВиК да влязат по ремонтите, бързо да кажат какви материали са нужни, за да не разкарваме само хората, а да докараме и материали - тръби, фуги“, добави премиерът.

Припомняме, че на 24 декември Борисов се срещна в Министерския съвет с представители на кризисния щаб на Перник, сформиран във връзка с бедственото положение в общината. Присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, кметът на Перник Станислав Владимиров и областният управител Емил Костадинов. В хода на разговора Борисов беше информиран за предприетите мерки във връзка с водната криза в района. Решението беше да започне обследването на загуби по мрежата по Клон 2, където по моментни изследвания се губят по около 90 l/s. 

 

 

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 26 Декември 2019 11:06
  Румен Радев: Борисов атакува семейството ми. Това издава битието му от началото на прехода

  Трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с купойски методи, призова президентът.

  Г-н Борисов се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти във връзка с думите на премиера Бойко Борисов, че няма нищо общо със СРС-ата, в които се чува неговият глас.

   

  "Що се отнася до г-н Борисов, той се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Ако може да скрие и този скандал в Зайчарника, в който вече не остана място от скандали. Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели. Оказва на прокуратурата кого да размаже. Дори полицията е ангажирана, е впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с купойски методи.

   

  "В безсилието си г-н Борисов атакува и моето семейство. За съжаление, въпреки 20-годишният престой във властта методите на министър-председателя издават битието му от началото на Прехода", каза президентът.

  "Скандалите, кризите, разкритията за гранд-корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие на Борисов. Но драмата му е, че осъзнава факта, че този път номерът за пречистване чрез подаване на оставка, най-вероятно няма да мине. Защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението му. Затова аз напълно разбирам и неговата растяща нервност", коментира още държавният глава.

 • Четвъртък, 26 Декември 2019 11:06
  Чужди медии: София има голям проблем с въздуха

  Най-вече през зимата въздухът в София е особено замърсен, включително защото бедните горят боклуци за отопление. По данни на СЗО, София е с най-лошия въздух сред всички европейски столици, пише "Дойче веле", позовавайки се на швейцарския телевизионен канал SRF и на Euronews.

 • Четвъртък, 26 Декември 2019 11:06
  Борисов на инспекция: Ливади и поляни ги правим на пътища и съоръжения (видео)

  Ако е било лесно, да са го направили комунистите едно време, отбеляза премиерът и нареди до 20 дни перничани да имат вода

Оставете коментар