Събота, 04 Юли 2020

Неделя, 03 Май 2020 09:26

Бойко Борисов: Щабът не е разформирован, ген. Мутафчийски е жив

Както виждате ген. Мутафчийски е жив и здрав. Щабът никога не е разформирован. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг.

"От две седмици от Щаба ме умоляват - да спра да се гаврите с тях. Вчера как се зарадваха като им казах да не слизат. Всички избягаха, за да не размисля. Хората се преумориха, имат операции", каза още министър-председателят. 

"Преди всеки брифинг има съгласуване с мен. Сутрин в 7 часа Щабът е при мен - без събота, без неделя, без заплащане. Докато някои тулупи спят до обяд и после ми пишат пост. Едни безделници, които нямат какво да правят и пишат, а аз им се връзвам", заяви Бойко Борисов. 

"Били сме убили генерала. Това вече ми дойде много", каза още министър-председателят.

"Щабът не е НПО, това са най-добрите експерти. Назначих и опозиция  - Медицинският съвет. Чувам се през ден и с доц. Мангъров", каза още Борисов. 

"Нищо не е по-различно - всичко работи на максимална сила", коментира Борисов. 

"Щом французите отиват към юни за отменяне на мерките... Вижте днес имаме втора починала лекарка. Къде в света видяхте някъде, където да може да се отслабят мерките", разкри премиерът. 

'Короната е някъде във въздуха, да внимаваме, както когато пресичаме улица", каза още той. "Каква карантина карате вие в София? Улиците ли са празни, парковете ли са празни? В другите страни пускаш СМС и чакаш, за да те пуснат", допълни Борисов.

"Какво напрежение да има между нас с ген. Мутафчийски? Аз съм го издигнал до този пост на Щаба, приятел ми е от над 20 години. Нулев ни е спорът. Кунчев искаше да разхлаби мерките още, спорът беше между него и ген. Мутафчийски", заяви Бойко Борисов. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Премиерът разкри, че днес ще има разговори с автоинструкторите, мисли се и за отваряне на кафетата. "Всички работим на проба-грешка. Дори СЗО работи така. Няма категорично мнение на лекари за разхлабване на меките", коментира премиерът. 

"Няма еднолична власт, допитвам се до най-добрите специалисти", завърши министър-председателят. 

Източник: Новини.бг

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар