Сряда, 12 Август 2020

Четвъртък, 20 Октомври 2016 19:20

Христо Ковачки: Твърденията на Румен Овчаров са безотговорни

Във връзка с твърденията на Румен Овчаров в предаването „Лице в лице“, излъчено на 19.10.2016г. потвърждавам, че през 2009 година срещу мен бе заведено дело за данъчни престъпления на дружества, свързвани с името ми. В продължение на няколко години делото премина през различни истанции, но в крайна сметка бях напълно оправдан.

Относно изказването на г-н Овчаров за моите участия в енергийния сектор заявявам, че съм добре запознат с общото състояние на енергийния сектор в нашата държава. Във връзка със споменатите от г-н Овчаров предприятия, а именно Брикел, ТЕЦ Бобов Дол и ТЕЦ Русе, бих искал да уточня, че информацията, която беше представена от него е напълно невярна и вреди на имиджа им. От отчетите и  балансите на споменатите Дружества е видно, че задълженията им към държавата са или текущи, или са достатъчно добре обезпечени със собствени активи и вземания от трети лица. В този смисъл е безотговорно да се твърди, че те са свръхзадлъжняли и да се цитират суми от порядъка на 30-50 млн.лв. като техни задължения.

Във връзка с покупката на Мини Бобов Дол е създадена анкетна комисия в Парламента, която според мен ще даде желаните отговори на всички дискутирани въпроси в обществото през последната седмица по темата. Не смятам, че през годините някой е помагал политически, както на въгледобива в страната, така и лично на мен.

Не съм очаквал от човек с подобен политически и административен опит като Румен Овчаров подобни твърдения. Не е коректно в национален ефир да се разпространява невярна и неточна информация, както и да бъдат отправяни безпочвени нападки с цел да се заблуди обществото, както и г- н Овчаров да измества фокуса от себе си.

По тази причина имам намерение да заведа дело за опит за очерняне на името ми.

Оставете коментар