Сряда, 17 Юли 2019
Четвъртък, 21 Март 2019 11:54

Русия публикува видео, на което руски изтребители съпровождат американски бомбардировач Б-52

В съобщението на ведомството се пояснява, че руснаците са изпратили два изтребителя Су-27 за идентифициране и съпровождане на самолета

Министерството на отбраната на Русия публикува ВИДЕО, на което руски изтребители съпровождат американски бомбардировач Б-52, съобщават местни медии.

В съобщението на ведомството се пояснява, че руснаците са изпратили два изтребителя Су-27 за идентифициране и съпровождане на самолета.

След като стратегическият бомбардировач е променил траекторията на полета си далеч от държавната граница на Русия, руските изтребители са се върнали в базата си, се допълва в съобщението.

Подчертава се, че целта е била засечена на значително разстояние от границата на Русия.

На 15 март военното министерство обяви, че американски самолет Б-52 е провел полет с включен транспондер над Балтийско море.

По-рано беше съобщено, че Военновъздушните сили (ВВС) на САЩ наскоро са разположили шест стратегически бомбардировача Б-52 в Европа за участие в бойни игри с регионалните съюзници и партньорите от НАТО.

ВИДЕО

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 21 Март 2019 11:54
  Иранската криза е тласкана само от едно – петрол

  Агресията на Вашингтон е част от десетилетните усилия да се контролира кранчето на Персийския залив

 • Четвъртък, 21 Март 2019 11:54
  Тръмп с расистко изказване срещу жени от Демократическата партия

  Американският президент призова цветнокожи конгресменки "да се върнат откъдето са дошли"

 • Четвъртък, 21 Март 2019 11:54
  Правителството одобри актуализация на бюджета заради сделката за Ф-16

  Замразяват се проектите за нови кораби и бронирани машини. Заради сделката в края на юни беше емитиран вътрешен дълг от 300 милиона лева.

  Министерски съвет одобри проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 година, съобщиха от правителствената информационна служба.

  Това е втора актуализация на бюджета през годината. Първата беше заради намаляването на партийните субсидии. Този път кабинетът трябва да осигури допълнителен ресурс за закупуването на военната техника, като по-късно през месеца ще бъде поет още дълг от вътрешния пазар. Очакваната сума на новите задължения е 200 млн. лева.

  Законопроектът е изготвен във връзка с придобиването на нов тип бойни самолети от въоръжените сили на Република България, които са от изключителна важност за националната сигурност и отбраната на страната, за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на ЕС, се уточнява в съобщението.

Оставете коментар