Събота, 06 Юни 2020

Неделя, 15 Септември 2019 10:12

Фандъкова: Не съм уморена от управлението. Искам да не спираме скоростта, с която променяме града

Изборите за кметове и общински съветници са специфични. Всеки кандидат се явява с ясни ангажименти и цели към хората, а те решават кого да изберат.

Това обяви в предаването "Офанзива" по Канал 3 кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Не съм уморена от управлението. Имам енергия, конкретни идеи и проекти за София. Желая да не спираме скоростта, с която променяме града. Гражданите проявяват търпение, защото виждат положителната промяната на София“, подчерта тя. Фандъкова добави: „Старата десница е партньор на ГЕРБ на изборите, а хората ще преценят на кого да се доверят“.

„Управлението на отпадъците е един от най-важните въпроси за всеки град. Той изисква много отговорна работа. За 10 години забравихме кризата с отпадъците, балирането им и площадките, на които гниеха и миришеше половин София. През това време г-жа Мая Манолова вероятно не се е интересувала от тази тема. Но ние изградихме модерни инсталации за отпадъци. На мястото на старите депа, ние правим поляни, гори и площадки. Г-жа Манолова направи важно признание за нас, а именно, че заводът за отпадъци произвежда висококачествено RDF - гориво, което се използва. Тя призна, че това е правилният път за големите европейски градове“, коментира столичният кмет. В допълнение Фандъкова каза: „Спестяваме близо 30 милиона лева от такса за депониране. Това са спестени пари на софиянци“.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„За 10 години реализирахме стотици проекти. Когато работиш, разбира се, че се допускат и грешки. По никакъв начин не може градът да си позволи да е в застой или да е във вида, в който го заварихме. Всеки, който прави ремонт вкъщи знае, че това не е лесна работа. За мен е много важна отговорността. Предложила съм промени в законодателството, за да се носи и професионална отговорност от компаниите, които разходват публични средства“, подчерта Йорданка Фандъкова.

За градския транспорт в града, Фандъкова каза: „Запазихме два от старите автобуси на София. Тези „Икаруси“ ще бъдат музейни експонати. Сега средната възраст на автобусите в градския транспорт е 6 г. Тече най-мащабната модернизация на обществения транспорт. Тя се случи през последните 5 г. Ако искаме да имаме чист въздух, трябва да инвестираме“.

Освен справяне със замърсяването на въздуха, дигитализацията на общината са сред приоритетите на Йорданка Фандъкова в общината. "В екипа си ще привлека млади хора с идеи, които имат какво да дадат на града", обеща тя.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар