Събота, 18 Януари 2020
Събота, 19 Октомври 2019 11:08

Обща стачка парализира Барселона, стотици хиляди искат независимост

Стотици хиляди протестиращи се събраха в Барселона за обща стачка, парализирайки града, пише The Wall Street Journal, цитиран от Агенция "Фокус"

Протестите доведоха до принудително затваряне на прочутата базилика Саграда Фамилия на фона на подновените призиви за отделяне на Каталуния от Испания.

Последната вълна на вълнения, предизвикана от тежките присъди на сепаратистки лидери по-рано тази седмица, направи дългогодишния въпрос за независимостта на Каталуния отново централен за политическия дебат в Испания, на фона на предстоящите поредни извънредни парламентарни избори на 10 ноември.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Масови демонстрации, започващи от различни части на Каталуния, се събраха в регионалната столица Барселона, блокирайки големи булеварди на фона на голямо полицейско присъствие. Досега са отменени 57 полета на барселонското летище “Ел Прат”.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 19 Октомври 2019 11:08
  Контролно по испански за Пламен Георгиев

  Година след като е завършил курса с Оличен 6+ (на ниво B1), Пламен Георгиев е декларирал именно в автобиографията си, че владее испански начално ниво (А2). С други думи се е подценил, пишат организаторите-зевзеци в инфомация към ФБ събитието.

 • Събота, 19 Октомври 2019 11:08
  Евакуираха плаж в Барселона заради бомба от Втората световна война

  Испанската полиция е установила периметър за охрана с ширина 250 метра на един от най-популярните плажове в Барселона

 • Събота, 19 Октомври 2019 11:08
  Противоречията в Европа ще се засилват

  Пропагандата продължава да ни убеждава, че истинската опасност са национал-популистите или крайната десница в Италия, в Унгария, в Полша. В действителност политиката на съкращения сериозно повлия и засили антиевропейските настроения, смята испанският анализатор Пабло Карбахоса

Оставете коментар