Петък, 03 Юли 2020

Вторник, 22 Октомври 2019 11:00

Стотици клиенти на НАП-Пловдив са получили фалшиви мейли за ревизии

Писмата са изпратени от името на Веселина Букова, която също се представя за инспектор по приходите. Служители с такива имена не работят в агенцията, казаха от НАП

Фалшиви имейли с уведомление за предстояща ревизия са получили вчера стотици клиенти на НАП-Пловдив в цялата страна.

Писмата приканват получателите, които са и фирми, и физически лица, да се явят в 14-дневен срок в поделението на агенцията в Асеновград при главния инспектор по приходите Момчил Тодоров, като носят документи за самоличност и набор от документи, които могат да се изтеглят от публикуван в имейла линк.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Цитиран е номер на заповедта с дата от 16 юли тази година. Писмата са изпратени от името на Веселина Букова, която също се представя за инспектор по приходите. Служители с такива имена не работят в агенцията, казаха от НАП пред Радио Пловдив, цитирано от Дир.бг.

За изясняване на случая работят IT- специалистите на данъчната администрация. От НАП определят случая като злонамерена атака, уронваща престижа на институцията и препоръчват на гражданите да не отварят въпросните писма. Това е класическа форма на „фишинг“ атака, чрез която се цели опит за кражба на лична информация в интернет - потребителски имена за достъп, пароли, банкови сметки и т.н, гласи съобщение на страницата на агенцията.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 22 Октомври 2019 11:00
  Сметната палата: НАП не прилага за всички правила за проверки

  Ревизиите на големите и средни компании данъкоплатци не се възлагат автоматизирано, а това носи риск от корупция

 • Вторник, 22 Октомври 2019 11:00
  България е осъдена заради данъчен произвол

  България е осъдена в Страсбург заради абсурден казус, забъркан от данъчните, видя "Сега" в решенията на Европейския съд по правата на човека. След години размотаване НАП възстановява неправомерно събрани над 42 хил. лв. данъци, за което плаща и над 40 хил. лв. лихви. Отделно от това данъкоплатците трябва да платят и 3500 евро обезщетение, присъдени от Страсбург.

  Йордан Антонов, който е роден през 1940 г., се оплаква, че в продължение на години не са му върнати събрани данъци, за които има окончателни съдебни решения, че дължи.

  Сагата започва през 2000 г., когато на Антонов е направена ревизия. По това време той ръководи земеделска кооперация. На 2 март 2001 г. данъчните в Силистра издават ревизионен акт, според който Антонов дължи 55 013 лв. Върховният административен съд (ВАС) отказва да разгледа жалбата му срещу ревизията, тъй като Антонов е изпуснал срока да обжалва.

 • Вторник, 22 Октомври 2019 11:00
  Иван Гешев иска отмяна на българско гражданство заради неверни документи

  Предложението на главния прокурор е на основание чл. 31, ал. 1 и чл. 22, ал. 1, т. 2 от Закона за българско гражданство

Оставете коментар