Неделя, 23 Февруари 2020

Петък, 10 Януари 2020 09:48

Безплатни буферни паркинги в София заради прогноза за мръсен въздух

Днес, 10 януари, Столична община въвежда безплатно паркиране в буферните паркинги към станциите на метрото за всеки, който остави колата си и ползва градския транспорт.

Мярката се предприема във връзка с повишаване на нивата на фини прахови частици и прогноза за 10 януари. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община

Призоваваме гражданите, които имат възможност, да не използват личните си автомобили, а тези, които се отопляват на твърдо гориво - да преминат на алтернативно отопление.

Безплатните паркинги са разположени по линиите на метрото на бул.“Цариградско шосе“, бул.“Черни връх“, бул.“Ломско шосе“, на бул.“Александър Малинов“ и на бул.“Драган Цанков“.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Продължава извършването на проверки за източници на замърсяване на въздуха от екипи на Столичен инспекторат.

На сайта https://air.sofia.bg гражданите могат да следят в реално време измерваните стойностите на ФПЧ и прогнозите за следващите дни.

На специално мобилно приложение SofiAir, което може да се свали и използва на телефони с Android и iOS операционни системи, гражданите могат да получат информация за предприетите мерки при повишена концентрация на ФПЧ.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар