Четвъртък, 09 Юли 2020

Неделя, 23 Февруари 2020 09:54

Цецка Цачева не иска да слезе от държавния мерцедес

Има право да се вози в него до края на януари 2021 година

Цецка Цачева, която натрупа авторитетни титли, пред които обаче стои неутешимото определение бивша – министърка на правосъдието и председателка на Народното събрание, продължава да се вози в мерцедес на Националната служба за охрана. Законът й дава право да се наслаждава на безплатния, но много елегантен транспорт и служебната охрана чак до края на януари 2021 г. , пише в новия си брой „Уикенд“.

Посредствената юристка, която тръгна от Плевен и се издигна до върховете на властта, благодарение на принадлежността си към ГЕРБ, споделила пред близки, че ще ползва, каквото й се полага, докато има право. Нямала никакво намерение да се откаже от мерцедеса. 

Това обаче будело страшно възмущение сред бившите й съпартийци в ГЕРБ, но на тях не им остава друго, освен да скърцат със зъби. Законът казва, че ексшефовете на парламента и бившите премиери могат да се возят в „специализиран транспорт”, тоест коли на НСО, до 4 години след като се разделят с поста си, а президентите се радват на охрана и служебна кола до края на живота си.

Единствената привилегия, с която Цецка набързо се раздели, е разкошният служебен апартамент на бул. „Жолио Кюри”, точно срещу прословутия ресторант, който се казваше „Монтерей”. Навремето тя влезе в него след люта разправия с предишната му обитателка, позабравената вече царистка Антония Първанова.

Сега обаче с какви очи Цачева да остане в шикозния апартамент, след като тя изхвърча като тапа от властта точно заради евтино жилище. С него се беше сдобила от фирма „Артекс” в столичния квартал „Изток”. Госпожа Цачева-Данговска платила за 233 квадратни метра само 138 000 евро или малко над 590 евро за квадратен метър според Имотния регистър. Експерти казаха, че това е 4 пъти по-ниска от реалната цена, а Цачева подчерта, че било на „груб строеж”. Обясненията й обаче не минаха и тя се раздели с властта. Сега се радва на трохите от миналото си величие. От преживяния шок пак е качила някой и друг килограм, които с много зор бе свалила.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Все пак съпругът й – архитектът на гробищния парк в Плевен Румен Данговски, също добре намаза покрай жена си. Той работи в РВД, където дават огромни заплати и назначават на определени позиции само връзкари от новия хайлайф. Длъжността, която Данговски заема, няма много допирни точки с досегашните му професионални занимания. Според запознати господинът по цял ден пуши цигари и пълни кошчето с малки бутилчици срещу заплата от над 6000 лева.

За самата Цецка не се е чуло да е наметнала отново адвокатската тога. Но да не ги мислим,  явно семейството хич не е притеснено материално. В последната декларация на Цачева на раздяла с властта е отбелязала, че със съпруга си имат няколко банкови влога: 136 853 лева, 13 112 евро, 15 013 евро, 9843 лева и още 23 441 лева. 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 23 Февруари 2020 09:54
  Зам.-председателят на ДПС Янко Янков: Радев най-добре знае защо НСО охранява Доган и Пеевски

  „Президентът иска да предпази себе си. Стига с този популизъм, с който само демагогстваме пред българските граждани. С медийни прояви не знам докъде ще докараме България по този начин“, призова още зам.-председателят на ДПС

 • Неделя, 23 Февруари 2020 09:54
  Президентът: Допълнително охраняваните лица се определят от изпълнителната власт, а контролът е в Народното събрание
  • Участниците във вчерашното събитие са служители на НСО, която от 2015 г. реално е към изпълнителната власт.
  • Тече служебна проверка в НСО по разпореждане на държавния глава.

  Охранителите, които участваха в инцидента с Христо Иванов от "Да, България" в парка Росенец, са служители на Националната служба за охрана (НСО). Това потвърди лично президентът Румен Радев в извънредно изявление и съобщи, че вече е в ход служебна проверка в НСО, с която да се изясни правомерността на действията на държавните гардове.

  „Законите и правата на гражданите се погазват публично. Институциите трябва да отговорят открито. По повод вчерашния инцидент в Росенец разговарях с ген. Красимир Станчев, ръководителят на НСО. Участвалите в него са служители на НСО. В ход е служебна проверка“, подчерта държавният глава.

  „Отдавна заявих, че господата Делян Пеевски и Ахмед Доган не трябва да се охраняват от НСО, но това зависи от изпълнителната власт в лицето на министър-председателя Бойко Борисов", подчерта Румен Радев.

 • Неделя, 23 Февруари 2020 09:54
  Румен Петков: Христо Иванов спекулира със закон, който сам прие

  Пряк съучастник в приемането на конкретен закон, днес се опитва да спекулира с него

Оставете коментар