Петък, 05 Юни 2020

Неделя, 08 Март 2020 10:22

Заловиха повече от 60 мигранти в Северна Македония

Полицията в Северна Македония залови повече от 60 мигранти в камион близо до границата с Гърция, в района на село Миравци. Камионът е с регистрационни номера от Скопие

Инцидентът е докладван на прокуратурата за организирана престъпност, която е отговорна за подобни случаи.

През последните седмици бяха направени серия от опити за трафик на мигранти в страната, особено след като Турция обяви, че няма да задържа повече мигрантите.

Най-вероятно обаче арестуваните повече от 60 души са влезли от територията на Гърция, като сега се придвижват по-лесно на север, защото гръцката полиция е концентрирана на границата с Турция.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 08 Март 2020 10:22
  На 24 май Скопие отново присвои езика и историята ни

  Рeпубликa Ceвeрнa Мaкeдoния нямa никaквo нaмeрeниe дa рeвизирa cвoятa иcтoрия, a иcтoричecкaтa кoмиcия e caмo лицeмeрнo aлиби прeд Брюкceл и Coфия, дoкaтo Cкoпиe пoлучи пoкaнa зa прeгoвoри зa eврoчлeнcтвo

 • Неделя, 08 Март 2020 10:22
  Зоран Заев: Идентичността и македонският език са въпроси извън всякакви преговори

  Бившият премиер на Македония Зоран Заев коментира изявлението на министър-председателя на България Бойко Борисов за най-новите развития и един вид заплахи от страна на България, че ще блокира евроинтеграцията на Скопие, ако въпросът за македонския език не бъде решен.

 • Неделя, 08 Март 2020 10:22
  Ще дадем ли на Скопие безплатен билет за ЕС?

  Изходът е само един – България незабавно да прекрати участието си във въпросната комисия за общата история и, следвайки примера на Гърция, да постави условията си за членството на Скопие в ЕС. От които нямаме право да отстъпваме. Докато все още имаме възможност да поставяме условия!

Оставете коментар