Четвъртък, 09 Юли 2020

Събота, 28 Март 2020 12:59

Фейсбук групи в Италия призовават към анархия! Нападат магазини и бусове за доставка на продукти

Разгневени от продължителната карантина и безпаричието вследствие на безработицата италианци започнаха да щурмуват магазини и микробуси, които доставят хранителни продукти за търговската мрежа, съобщават сайтове на Ботуша, които определят картината като апокалиптична

На 26 март около двайсетина души нападнали „Лидл“ в Рим, който е един от най-големите и най-посещавани супермаркети в столицата. Хората влезли в магазина, напълнили кошниците и, когато стигнали до касите, се опитали да накарат и останалите купувачи да скандират „нямаме пари“ и „не искаме да плащаме“, съобщават от „Ansa“. 

Служителите в магазина били принудени да потърсят помощта на полицията и карабинерите, но хаосът се пренесъл и върху останалите чакащи да влязат в супермаркета. Безредиците продължили часова, а в същото време се разпространила и новината, че микробуси, които пренасят хранителни продукти, са нападнати и ограбени от банди. 

Италианските медии наричат тези акции атентати и съобщават, че те са били инспирирани от групата във Фейсбук „Noi“, която за 24 часа събрала 585 последователи. Девизът ѝ бил „Бихте ли въстанали, ако не искате да търпите“. А призивите са: „Трябва да разбием всички супермаркети“, „За да се почувстваме живи, че трябва да нахлуем в супермаркетите, както правят в Сирия и Испания, истинският протест е това, така че те да разбират докъде сме стигнали“. Както и: „Проблемът е незабавен: децата трябва да се хранят“. 

Само през вчерашния ден в Италия починаха 919 души заради заразата с коронавирус.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар