Сряда, 23 Септември 2020

Вторник, 04 Август 2020 13:40

Нова акция в парк „Росенец“

„Не приемаме обяснението, че се извършват ремонтни или строителни дейности“, категоричен е Христо Иванов

Поредна акция в парк „Росенец“. Лидерът на „Да, България!“ Христо Иванов и симпатизанти на партията отново отидоха до т.нар. летни сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, за да проверят има ли достъп до плажа, който бе ограничен заради ограда, пише БНР.

Точно преди един месец се състоя масово протестно ходене на плаж в парк „Росенец“.

„Не приемаме обяснението, че се извършват ремонтни или строителни дейности“, категоричен е Христо Иванов.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

Според него държавата трябва да се намеси и да издаде акт за държавна собственост, както и Министерството на туризма да актува плажа като такъв.

Ако не бъде установен трайно достъп до брега и цялостно премахване на огражденията, ще бъдем принудени отново да организираме масово плажуване, предупреди още Иванов, чиято проверка установи безпрепятствен достъп до плажа и частично махната ограда.

Оградите с надпис „строителен обект“ са преместени, така че да има достъп до продължаващата част от общинския път след това през държавен имот и до плажа се стига безпрепятствено.

Там имаше няколко плажуващи, които заявиха, че се възползвали от възможността.

Иванов обаче смята, че преместването на оградите е именно това, че хората там са получили информация за подготвяната от него акция и заради това са преместили оградите – част от тях нахвърляни отстрани в зелените площи.

Лидерът на „Да, България!“ подчерта, че ясно се вижда, че в момента строителни дейности не се осъществяват.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 04 Август 2020 13:40
  Борисов играе с Цветанов, Радев залита надясно, партията на Слави е виртуална, а патриотите са под въпрос

  Анализ на „Афера“ очертава задкулисните врътки за преразпределение на политическото пространство сред отново същите „артисти“

 • Вторник, 04 Август 2020 13:40
  Инфантилността като модерност, или как се става палячо, докато се опитваш да бъдеш сериозен

  Пускам си телевизора. Христо Иванов, човек със сериозни претенции и бивш министър на правосъдието на България, говори детинщини от екрана, представяйки ги за сериозен „бизнес“.

 • Вторник, 04 Август 2020 13:40
  Собственикът на Хиполенд пред bTV: Близък на Сталийски ми каза, ако продължавате да протестирате ще ви фалираме за 2 минути!

  Те влязоха в магазините на фирмата ден след като изпълнителният директор Мариан Колев се оплака, че полицията едва не е ослепила 17-годишния му син, който бил напръскан от упор газ на протеста на 2 септември.

  Служители на компанията редовно участват в протестите срещу правителството и главния прокурор. От МВР посочиха, че акцията е за противодействие на некоректни търговски практики и закононарушения при внос и търговия с карго стоки.

  „Всички тези институции са длъжни да правят проверки. Изненадата е, че едновременно три различни инстанции да дойдат на проверка и случайно да съвпада с някакво изявление, което съм дал във фейсбук страницата на фирмата ни. Някой път случайностите са прекалено случайни“, каза още той. – „Дали сме некоректни или не могат да кажат нашите клиенти, партньори, доставчици. С някои от тях сме от 15 години заедно. Всички ни уважават.

  След съобщението за акцията, тази реакция ме втрещи, благодаря на всички граждани. Това показа имиджа ни в очите на обществото“, добави Колев.

  „Бях изненадан, някъде към 3:30 ме потърси министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. Беше доста коректно, спокойно, само, че той ми сподели, че е изненадан и ядосан, от това, което се случва. Поинтересува се за сина ми, за това което се случва. Той беше сърдит, че нещо става без неговото знание. Една такава акция ме тревожи, нещо ако минава през главата на министъра, кой натиска копчето, кой казва да“, каза още той.

  „Не ми харесва изобщо средата, не ми харесва, че децата ни не желаят да остават в България. В училището на сина ми около 100 деца ще завършат тази година, от тях има 1 който е обявил, че ще продължи образованието си в България – сина ми.

  Защо нашите деца не искат да останат тук?“, каза още той. „Не познавам Александър Сталийски, не познавам Пеевски. Фирма на Сталийски ми беше отправила предложение да купи фирмата. Един от близките на Сталийски е казал: Ако продължавате да протестирате, ще ви фалираме за 2 минути“, каза собственикът на „Хиполенд“.

Оставете коментар