Сряда, 23 Септември 2020

Вторник, 11 Декември 2018 09:49

До 3000 евро за български паспорт в Сърбия

Сръбски вестник описва схемата за купуване на български паспорт

 

Схема за купуване на български паспорти в Сърбия описват сръбските вестници. Те цитират разследване на в. "Глас Зайечара", от което става ясно, че българският паспорт е сред най-търсените стоки в страната.

Българският паспорт струва между 400 и 3000 евро и причината е много проста: Този паспорт позволява работа зад граница и спасява от мъчителното връщане на всеки три месеца обратно в Сърбия, пише изданието, цитирано от БГНЕС. Този паспорт спасява и от подкупи на граничните пунктове, за да се избегне поставянето на печат, се казва още в публикацията.

"Всеки един от нас познава някой, който притежава такъв паспорт или пък някой, който иска да получи такъв. Всеки един от нас познава някой, който очаква да получи паспорт. Всеки един от нас познава някой, който е дал подкуп на границата, за да не му удрят печат. Това е нашата действителност", се казва още информацията на "Глас Зайечара", озаглавена "Български паспорт - между 400 и 3000 евро".

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 11 Декември 2018 09:49
  Радев отхвърли призива на Каракачанов: Диалог с премиера има смисъл след истината за шкафчето

  По повод призива на вицепремиера Красимир Каракачанов за протегната ръка между президент и премиер, държавният глава Румен Радев коментира, че диалогът има смисъл само ако бъде поставен на здрава основа.

 • Вторник, 11 Декември 2018 09:49
  Симеон Сакскобурготски: Време е за промяна! Корупцията е видима от всички!

  “Време е за промяна! Не можем и не бива да затворим очи пред множеството нередности във функционирането на администрацията. Не можем да подминем и очебийни корупционни явления или необходимостта от модернизация в съдебната власт. Общественото недогование е коректив на управлението”

 • Вторник, 11 Декември 2018 09:49
  Въпросите за корупцията в България са "натиск срещу християнството", обясни Каракачанов

  Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов нарече "параван" въпросите за корупцията и върховенството на правото, които бяха изпратени до българските власти от Мониторинговата група по демокрация, върховенство на закона и основни права (DRFMG) към Европейския парламент. Каракачанов написа във Фейсбук, че "зад паравана на „борбата с корупцията“ за пореден път е поставен въпросът за „правата на ЛБГТИ хората“ „Рома-хората“ и „Българо-македонското малцинство“.

Оставете коментар