Неделя, 20 Януари 2019
Петък, 11 Януари 2019 11:59

Сидеров: ЕС трябва да започне да гледа своя интерес, а не останалия свят

Мустафа Карадайъ определи отминалата година като изпълнена със скандали и пропуснато време

С декларации от името на парламентарните групи започна политическата 2019 година в Народното събрание.

Председателят на парламентарната група на „Обединените патриоти“ Волен Сидеров подчерта от трибуната на парламента, че ЕС трябва да започне да гледа своя интерес, а не останалия свят.

„Това трябва да е и българският глас. Ако през тази година успеем да преодолеем порока да си пречим един на друг, съм сигурен, че България ще направи чудеса. През 2019 г. ще се явим на изпит ставаме ли за политици или не. Няма да има поправителен, така че да се вземем в ръце“, заяви той.

Сидеров е категоричен, 2019 ще бъде историческа година за Европа и предстои разместване на пластовете.

„Живеем в ограничен суверенитет, но не и ликвидиран. И въпросът е какво ще прави България като един народ през месеците, които идват“, каза Сидеров.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ определи отминалата година като изпълнена със скандали и пропуснато време.

„Със скандал започна и новата година с избора за нов изтребител. Нека през 2019 г. страната ни извоюва достойно място в Европа“, каза той.

Според „Воля“ 2019 ще бъде знакова, ще се реши дали ЕС ще продължи да съществува по различен начин  или ще се разпадне. Веселин Марешки твърди, че старите елити ще бъдат пометени, защото навсякъде е в подем истинската патриотична вълна.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 11 Януари 2019 11:59
  Марешки: Изборът на изтребители за армията в момента е най-големият грабеж в целия преход

  Ако закупим F-16, той ще е като паметник, смята лидерът на "Воля"

 • Петък, 11 Януари 2019 11:59
  Управляващото мнозинство се разпадна заради F-16. НФСБ се обяви против

  Правителството иска от парламента да подпише празен чек в сделката за изтребителите, заяви от парламентарната трибуна секретарят на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин.

  Депутатите гласуват днес предложението на кабинета за започване на преговори със САЩ за придобиване на 8 нови изтребителя F-16 без съобразяване с предварителната финансова рамка от 1 милиард и 800 милиона лева.

  Докладът за закупуване на Ф-16 влиза в пленарната зала след като вчера две парламентарни комисии - по отбрана и по бюджет и финанси, подкрепиха започването на преговори със САЩ.

  „Тези дебати са срамни и позорни. Ако Димитър Списаревски беше свидетел, щеше да се обърне в гроба“, заяви председателят на парламентарната група на НФСБ Валери Симеонов в пленарна зала по време на дебатите за даване на мандат на правителството за старт на преговори със САЩ за купуване на F-16.

  НФСБ категорично ще гласуваме против решението, то по никакъв начин няма да обезпечи суверенитета на българското въздушно пространство. Това каза народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на НФСБ Валери Симеонов по време на дебатите по решението за преговори със САЩ за закупуване на самолети F-16.

 • Петък, 11 Януари 2019 11:59
  Парламентът ще определи съдбата на новите изтребители за армията ни

  Днес депутатите гласуват дали правителството да преговаря първо със САЩ

Оставете коментар